fbpx
30.4 C
Kecskemét
2024. július 6., szombat

FRISS HÍREK

Megzsarolta és hazugságra kényszerítette Somogyi Andrást a Hírös Agóra – állítja a humorista

- Advertisement -

Korábban beszámoltunk arról, hogy 2024-re sem találtak időpontot Somogyi Andrásnak a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban. A humorista 2024. június 29-én egy Facebook-posztban adott újra hangot elégedetlenségének, melyben kifejtette, hogy miként lehetetlenítik el fellépéseit Sopronban és Kecskeméten. A Hírös Agóra tagadja ezt a vádat.

Somogyi András 2023. október 23-án kritizálta először a Hírös Agóra intézményét, amikor közölték vele, hogy 2024-re sem találtak olyan időszakot, amikor a programnaptárukba tudnák illeszteni az előadását. A sokoldalú humorista akkor így fogalmazott:

„KECSKEMÉTRE IS SZERETNÉK HOZZÁTOK ELLÁTOGATNI A HÍRÖS AGÓRÁBA, DE SAJNOS NEMHOGY IDÉN, DE MÉG JÖVŐRE SEM TUDJÁK BEILLESZTENI A PROGRAMNAPTÁRJUKBA A MŰSOROMAT. MENNYI-MENNYI ÉRDEKESSÉG, MENNYI-MENNYI IZGALOM! ÉS MÉG HÁNY ILYEN HELY VAN! NESZE NEKED, DEMOKRÁCIA, NESZE NEKED, KULTÚRA, ÉLJEN A MŰVÉSZET ÉS A SZÓLÁSSZABADSÁG!”

2024. június 29-én Somogyi András ismét hangot adott nemtetszésének, amikor bejelentette, hogy – bár a Hírös Agóra továbbra sem biztosít neki helyet – a Három Gúnár Rendezvényház lehetőséget nyújt neki, hogy Kecskeméten is felléphessen. Kiemelte: műsora dramaturgiája igényli a színházi körülményeket, de így is megoldja.

„Mielőtt könnyes szemekkel ünnepelnénk örömünkben az orbáni jogállamot, mert végre felléphetek Kecskeméten és Sopronban, szeretném jelezni, hogy a helyzet változatlan” – kezdte szombati bejegyzését a humorista.

„KECSKEMÉTEN A HÍRÖS AGÓRA IGAZGATÓJA, BARTA DÓRA ODÁIG MENT, HOGY MEGZSAROLT, ÉS AZT KÉRI TŐLEM, HOGY MOSSAM ŐKET TISZTÁRA, ÉS HAZUDJAM AZT NEKTEK, HOGY EDDIG IS BÁRMIKOR FELLÉPHETTEM VOLNA NÁLUK. HA EZT MEGTESZEM NEKIK, AKKOR ESETLEG LÉTREJÖHET EGY ELŐADÁS A JÖVŐBEN. TERMÉSZETESEN EZEK UTÁN BE SEM TESZEM HOZZÁJUK A LÁBAM” – FOGALMAZOTT.

Hozzátette: „Kecskemét vezetése méltatlanná vált, hogy »városukban« a Szövetség teret néhai nagyapám, Somogyi Árpád szobrászművész alkotása díszítse. A szoborcsoport ott áll a gazban megrongálva, szétlopva, ahogy az országunk is.”

A bejegyzéshez hozzászólt a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ is. Ők azt írták, hogy Somogyi András a posztjában valótlant állít, hiszen 2024 eleje óta többször felajánlottak a humoristának fellépési időpontokat annyi kikötéssel, hogy ő vonja vissza a cenzúra vádját, mert az nem igaz, de erre azóta sem érkezett válasz. Kiemelték: szinte minden hónapban érkezik hozzájuk humorista fellépő, senkit nem utasított még el a vezetőség.

Hasonló cikkünk:  Horváth Krisztofert is beválogatta Marco Rossi az Eb-re készülő keretbe

„Év eleje óta? Önök 2023 októberében jelezték, hogy egész 2024-re sincs számomra időpontjuk, majd mikor ennek hangot adtam a közösségi oldalaimon, érdekes módon mindjárt kaptam lehetőséget, de azzal a kikötéssel, ha azt hazudom, hogy Önök sosem mondtak olyat, hogy nincs időpontjuk számomra” – reagált a kommentre a humorista, bizonyítékként egy 2023. októberi e-mailt is csatolt, amelyben a Hírös Agóra azt írta neki, hogy 2024-re már nem fér bele a programnaptárukba.

Somogyi András az esetről július 2-án, kedden, legújabb videójában is beszámolt sajátos stílusában: itt 3:28-tól beszél a kecskeméti és soproni helyzetről. A humoristát és a Hírös Agórát is megkerestük az üggyel kapcsolatban, válaszaikról természetesen beszámolunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megtudtuk, mi lesz a Szilvási Áruház helyén

Nem is akárhonnan: a Gazdasági Versenyhivatal egyik döntéséből. Köszönjük a tippet olvasónknak! Húsz-, harminc-, majd ötvenszázalékos kiárusítás volt április végén...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...