fbpx
19 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Keko: Benne van a rendszerben, hogy néhány percet késnek a buszok

- Advertisement -

A vacsiközi lakossági fórum egyik vendége Hári Ernő, a helyi tömegközlekedést január elsejétől szervező önkormányzati cég vezetője volt. Új járatokat kapott ugyanis a városrész, de általánosságban is beszélt a buszos közlekedésről.

Mint elmondta, vannak még kezdeti nehézségek, de igyekeznek mindent megoldani és úgy alakítani, hogy a napi szinten utazó kb. 30 ezer kecskeméti elégedett legyen. Elismerte, hogy nem mindig pontosak a buszok, de szerinte ez abból is adódik, hogy a rendszerben alapból benne van egy 3-4-5 perces késés. Azt sem tagadta, hogy van járat, ahol még 10 perc feletti késések vannak. Ezeket orvosolni szeretnék.

A vasúti menetrend megváltoztatása is bekavart

Hári Ernő elmondta azt is, hogy olyan apróságoknak tűnő dolgokon is múlhat egy járat pontossága, hogy kifogja-e például a Ceglédi úton a sorompót vagy nem. Mivel a vasúti menetrendet december közepétől megváltoztatták, ezért a korábban megtervezett buszos menetrendet, amely igyekezett elkerülni a sorompót, újra kellett gondolni. Mivel most a járat pont beragadt általában a sorompó mögötti sorba, ezért pontatlanul tudott csak közlekedni. Most trükközni kellett, hogy ezt kiküszöböljék, de úgy tűnik, sikerült.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

Tájékoztatta arról is a lakosságot, hogy a csuklós Mercedes buszok egy részét tudta csak átvenni a korábbi szolgáltatótól, mert azok nem voltak olyan állapotban, hogy utazni lehessen velük. Ezért a 25 busznak csak a felét lehetett bevetni kezdetben, most azonban már csak 4 busz hiányzik ezekből. A csuklós buszok hiányát a lakosok is megérezték, hiszen a fórumon is felvetették, hogy némelyik járaton nagy a zsúfoltság. A számokat figyeli a Keko, és ahol szükséges, nagyobb buszokat állíttat hadrendbe az Inter Tan-Ker Zrt.-vel.

Arról is beszélt az ügyvezető, hogy hamarosan megoldott lesz a buszok nyomkövetése, így utazástervező szoftver is segítheti a Kecskeméten közlekedőket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...