fbpx
21 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

A Centrum környéke: ez lesz az év legnagyobb fejlesztése Kecskeméten

- Advertisement -

Király József belvárosi képviselő (Szövetség) lakossági fórumán a városüzemeltetési osztály vezetője az év legnagyobb városi fejlesztéséről beszélt az érdeklődőknek. Ez pedig a Centrum áruház környékének rendezése, és ezzel együtt a piarista rendház előtti csomópont jelentős átalakítása. Előbbi azért indokolt, mert rosszak a járdák, a parkolók, és a kiskörút felületére is ráfér már a csere. Ugyanakkor a csomópontot azért szabják át, hogy az biztonságosabb és nagyobb áteresztőképességű legyen – mondta dr. Orbán Csaba.

A Centrum is beszáll a beruházásba

Megmutatjuk, hogy az áruház körül milyen fejlesztések valósulnak meg és hol. Lefotóztuk a kivetítőt a fórumon, ezt láthatják itt (a feliratokat mi tettük rá). A lila szín azt jelöli, ahol a régi járda helyett térkő burkolatot tesznek le. A kék szín a parkolók felújítását jelzi. Barnával pedig azt színezték be a tervezők, ahol megújul az útburkolat. Fehéren az áruház látható.

Rátettük a tervet a Google térképére, hogy jobban elképzelhető legyen a beruházás. Nem vagyunk mérnökök, ezért ez csak egy hozzávetőleges ábrázolás, de a lényeg kivehető belőle.

Tehát újraaszfaltozzák a Centrum előtti körúti szakaszt és a piac felőli utat egészen a Nagykőrösi utca sarkáig. Az üzlet körül teljesen eltűnik a régi, rossz állapotú járda, és térkő burkolatot kap. Valamint megcsinálják a parkolókat is az épület körül. Lakossági felvetés érkezett arról, hogy a halszálkás parkolás talán egyszerűbb lenne, érdemes lenne így kialakítani a megállóhelyeket. Mivel az érintett beruházási terület nem mind közterület, hanem van benne Centrum tulajdon is, ezért ezeken a részeken az áruház fedezi a költségeket – közölte az osztályvezető (ennek megfelelően az önkormányzati hírportál tévesen írja, hogy teljes egészében az önkormányzat fizeti a költségeket). Március közepén indulhat a munka, és a tervek szerint a nyár közepére lesz kész. A beruházást a Colas nyerte el.

Hasonló cikkünk:  A hirdetőtáblák és a politikai reklámok is napirendre kerülnek a közgyűlésen

Ennek a fejlesztésnek a része a piarista rendház előtti csomópont átalakítása. Ezt az indokolja, hogy lassú az áteresztőképessége, és megfogja piac mögött érkezőket is. Ők csak akkor haladhatnak, ha az SZTK és a Centrum közötti zebrán gyalogosok állítják meg a kiskörút forgalmát. Lámpás kereszteződés lesz ez, összehangolva a többi körúti lámpával. Az átalakítással együtt megszűnik itt a zebra az SZTK és a piarista iskola között. A lakossági fórumon elhangzott, hogy igyekeznek úgy elvégezni a munkákat, hogy ne legyen teljes lezárás az utakon. Torlódásokra természetesen kell számítani.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...