fbpx

FRISS HÍREK

Pontatlanul mutatták a szabad helyeket a parkolók, ezért kalibrálták azokat

- Advertisement -

A Kálvin téri parkolóval foglalkoztunk már. Amikor annyira rosszul mutatta a kijelzője a szabad helyeket, hogy inkább letakarták. Bár ez is hírértékű volt, mégis inkább az ugrotta át a mi ingerküszöbünket is, hogy papírdobozból szaggattak elé takaró réteget. Kétségtelenül, nem a legesztétikusabb módszert választották.

Most viszont újból gond volt a rendszer pontosságával – tudtuk meg Csíkos Imrétől, a városrendészet vezetőjétől. Kérdésünkre elmondta, hogy a karbantartást végző győri cég egyenként leellenőrizte az összes helyet, megtisztította a szenzorokat. Nem csupán a Kálvin téren, hanem a Lordok előtti parkolóban is.

Nehezítette a munkát, hogy nem mindenki állt el az autójával, pedig csak üres parkolóban lehet a kalibrálást elvégezni. Ezért emelőautót kellett hívni, amely az autókat néhány méterrel elemelte a helyéről, majd utána vissza. Büntetést ezért senkire nem szabtunk ki – mondta a KecsUP-nak Csíkos Imre.

Ha pontosan mutat, akkor sem vehető fixre a jelzett szám

A Kálvin téri parkoló szenzoros rendszerét a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. valósította meg, és pilot projektént tartják számon a mai napig.

„A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a pilot projektet azért hozta létre, hogy vizsgálja az intelligens parkolással kapcsolatos foglaltsági mutatókat, a parkolóhely foglaltságát figyelő szenzor technológiákat és azt a mobilfizetési szolgáltatás kapacitásának bővülésével állítsa párhuzamba.” – válaszolták kérdésünkre.

Hasonló cikkünk:  Egyre népszerűbb a műszempilla a nők körében

Vagyis a rendszer nem tudja figyelembe venni a parkolóba már behajtott, de a helyüket még el nem foglaló autókat, és azokat sem, amelyeket szabálytalanul parkoltak le. Tehát olyan helyre, ahol nincs telepített szenzor. De nem is ez volt a cél, nem behajtást figyelő rendszert akartak – tették hozzá a válaszban.

Ebből azért lehetnek fennakadások. Például ha még 3 helyet mutat a kijelző, akkor könnyen lehet, hogy olyan autók is bekanyarodnak még, amelyeknek végül azért nem jut hely, mert előttük valaki elfoglalja, aki kicsit hamarabb behajtott a parkolóba. Ha túl sok ilyen eset követi egymást, akkor bizony több autó is forgolódhat a parkolókban. A Kálvin téren és a Lordok előtt is. Utóbbit helyen a város alakította ki a parkolót (és ez nem is volt még soha kalibrálva – tudtuk meg ezt is Csíkos Imrétől), nem a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. Különösen akkor okoz ez gondot, ha a Kálvin téren amúgy is sok autó forgolódik, mert hozzák-viszik a református iskolásokat a szülők.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...