fbpx

FRISS HÍREK

2022 januárjában már fogadhatja első vendégeit a fürdő melletti új hotel

- Advertisement -

Kétszer is foglalkoztunk már az önkormányzati tulajdonú Hírös Sport Nonprofit Kft. pályázatával, amely révén a két nyertes magánszemély, Bus Gábor és Jászberényi Tamás hotelt építhet a fürdő mellé. Hogy egy ilyen szálláshely megvalósulhasson, már egy ideje szerepelt a fürdőt üzemeltető cég terveiben, de a megvalósítás nem sikerült korábban. 2010 környékén még úgy volt, hogy a Hilton üzemeltet majd itt egy 100 férőhelyes, 4 csillagos szállodát, de meghiúsult az ötlet. 2018 őszén a Hírös Sport Kft. újból felmelegítette az elgondolást, és pályázatot írt ki a fürdő melletti terület használati jogára. A pályázatról és az építendő hotelről adott nekünk interjút Bus Gábor ötletgazda, pályazati nyertes, és aki a Hírös Sport Kft. felügyelőbizottságának akkori és mostani elnöke.

Nem pénzt nyertünk. Nem kapunk önkormányzati vagy állami támogatást. Egy földterület használati jogát kaptuk meg, tehát nem is lesz a miénk. Ráadásul még fizettünk is a jogért egyszeri 12 millió forintot – kezdte az interjút Bus Gábor.

Egy 930 nm-es területről van szó, ha szemből nézzük a fürdőt, akkor annak jobb oldalán a parkolók mögötti részen. Ez a terület most így néz ki.

1 milliárd forint lehet a hotel végösszege

Bus Gábor szerint pályázó társa remek közgazdász, vele egyeztette, hogy van-e ráció abban, hogy egy a fürdő szolgáltatásaival nem konkuráló, tehát nem egy 4 vagy 5 csillagos hotelt megépítenének, és vállalnák a pályázat szerinti kitételt, hogy 25 éven keresztül hotelként üzemeltetik az épületet, ha elnyerik a lehetőséget. Találtak egy pénzintézetet, amely vállalta, hogy ha a beruházás költségének 20%-át beleteszik, akkor több, mint 10 éves futamidővel adják hozzá a maradék pénzt. A hotel megépítésének végösszege 1 milliárd környékén lesz – tette hozzá Bus Gábor.

Hasonló cikkünk:  Nagyon úgy tűnik, hogy idén is elmarad a repülőnap

Erre fel hozták létre a Aqua Hotel Kft-t mint projektcéget. Amely egészen addig használhatja a földterületet, amíg hotelként akarnak üzemelni. Ha esetleg közben megszűnne a fürdő (esetleg az üzemeltető cég), akkor az a szálláshely végét is jelentheti, ez egy valós rizikó. Ezért is rosszabb feltétel a földhasználati jog, mint a tulajdonjog – mondja az ötletgazda.

A földszint plusz 2 emelet magasságú hotelben 41 szoba lesz, ezek 18 nm-esek lesznek, köztük mozgáskorlátozott szobával. Lesznek összenyitható családi szobák, de alapjában két ágy lesz a szobákban. A reggeliztetés ott lesz a hotelben, de a szolgáltatást már piaci áron vennék a fürdőtől, mint ahogyan minden más szolgáltatást (fürdés, wellness részleg…). Egy fürdőzés nélküli, de reggelit tartalmazó ár fejenként 10-12 ezer körül alakul majd éjszakánként.

12 munkahelyet teremtünk a hotellel. Mivel a szogláltatásokat a fürdő és annak személyzete biztosítja, nekünk csak a recepcióra, a takarító személyzetbe és a fenntartói csapatba kellenek munkatársak. Vállaltuk azt is, hogy megújulú energiákat is felhasználunk, ezért lesznek napelemek, és a fürdő által most a levegőbe engedett mentángázt is hasznosítani fogjuk a hotel kazánrendszerében – tudtuk meg interjúalanyunktól.

A hotelnek lesz közvetlen kapcsolata a fürdővel, mert utóbbi már eleve így lett építve. Viszont lesz saját bejárata is. Kecskeméti Aqua Hotel lesz a neve. Az első kapavágások már 2020 nyarának végén, őszének elején megtörténhetnek. 2022 januárjában már fogadhatjuk az első vendégeket – zárta a beszélgetést Bus Gábor.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...