fbpx
24.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Nyáron jelentősen emelkedhet majd a fürdőbelépők ára

- Advertisement -

Január elsejétől megemelték a víz- és csatornadíjakat, ami akár több tízmilliós plusz költséget is jelenthet a fürdőknek, ezért 10-15 százalékkal kerülhet majd többe egy belépőjegy a jelenlegi árakhoz képest. A Víziközmű Szövetség szerint azonban 12 év után a megfelelő szolgáltatás biztosítása miatt szükség volt az áremelésre.

Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára szerint „május, június hó folyamán a legtöbb fürdő kénytelen lesz áremeléshez nyúlni, melynek a mértéke egy ilyen 10-15 százalék lesz a jelenlegi árakhoz képest.”

Hozzátette, hogy ugyan a legtöbb fürdő saját kúttal rendelkezik, például a zuhanyzók, vécék és éttermi szolgáltatások, valamint a medencék tisztításakor is a közműhálózatot használják. Úgy kalkulálnak, hogy van olyan fürdő, ahol a víznek az ára két és félszeresére, a csatornadíj pedig háromszorosára emelkedett és az alapdíjak is nőttek.

Hasonló cikkünk:  A stratégiai értékesítési képzések ereje – A kulcs az értékesítési teljesítmény növeléséhez

„Ez egy kisebb közepes fürdő esetén éves szinten 10 milliós nagyságrendű többletköltséget jelent, míg nagyobb fürdők esetében 100 milliót is meghaladó költség növekedést” – mondta Balogh.

Kurdi Viktor, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke elmondta, hogy a megfelelő minőségű szolgáltatás biztosítása miatt volt szükség az áremelésre.

„Legutóbb 12 évvel ezelőtt változtak ezek a díjak méghozzá akkor 2,5 tized százalék körüli értékkel. Tehát az utóbbi 12 évben minden olyan szolgáltató, aki igénybe vette ezt a szolgáltatást az inflációs hatások nélkül vette igénybe és élvezte ennek az előnyeit” – mondta Kurdi.

A Fürdőszövetség abban bízik, hogy az áremelkedés mértéke még nem befolyásolja negatívan a forgalmat, de ha szükséges, a szezonon kívül bizonyos szerződéseket meg is szüntethetnek, ami megtakarítást jelenthet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...