fbpx

FRISS HÍREK

Labdarúgással kapcsolatos fontos döntésekkel esnek egybe a kormány nyitási dátumai

- Advertisement -

Sokan talán el is felejtettük, de tavalyról idénre hozták át a labdarúgó Európa-bajnokságot, amelynek Budapest is tervezetten az egyik helyszíne lesz – emlékeztet a pestibulvar.hu.

A lap odáig ment a cikkben, hogy azt állítja, Orbán Viktor

„A FOCI EB MIATT KOCKÁZTATJA A NEGYEDIK HULLÁM BEKÖVEZTÉT!”

A lap felidézi, hogy két dátum fontos mostanában az európai sporteseménnyel kapcsolatban. Április 7-ig kell megerősítenie a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy továbbra is meccset akar rendezni Magyarország az Európa-bajnokságon. És éppen ez a dátum az, ameddigre meglehet a kormány által bűvös számként emlegetett 2,5 millió oltás, amelyhez kötik a fokozatos nyitást.

A másik dátum április 19-e, amikor is összeül az UEFA végrehajtó bizottsága, hogy döntsön arról, milyen keretek között rendezik meg az eseményt. Ez pont az a dátum, amikor a kormány az iskolákat meg akarja újra nyitni.

A pestibulvar.hu szerint, ha a döntés pillanatában Magyarország azt mutatja, hogy már nyitásra kész, sőt, már folyamatosan zajlik is ez, akkor kedvezőbb döntés születhet esetében.

Hasonló cikkünk:  Orbán már nagyon várja, hogy újra Donald Trump legyen az amerikai elnök

„…az UEFA elnöke úgy nyilatkozott, hogy a 12 rendező városnak garantálnia kell, hogy nézőket engednek be a stadionokba, és nem üres lelátók előtt rendezik meg a meccseket/…/Akár az is elképzelhető, hogy végül nem 12 város fog helyet adni a rendezvénynek, hanem kevesebbet jelölnek ki, így a kijelöltekre viszont több meccs fog jutni.” – írja a lap.

A cikk felidézi, hogy szakemberek korainak tartják a nyitást, és egyben a negyedik hullám beindulására hívják fel a figyelmet. Az írás szerint a 2,5 millió beoltott önmagában nem elég a társadalom védettségéhez, ráadásul csak az első oltásról van szó, aminek kell két hét, hogy megadja a védettségnek egy szintjét, másrészt a tanárok egy részénél sem fog kialakulni április 19-ére a kellő védettség.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...