fbpx
15.8 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Néhány óvodában elvették a szülőktől a közös ballagás lehetőségét

- Advertisement -

A mi kislányunk ma ballag. Talán pont akkor, amikor e sorokat írom. Nem tudom, mert az időpont számomra nem ismert. Én úgy döntöttem, hogy ez így nekem nem is ballagás. Valamilyen óvodai ünnep. A ballagás az, amikor a szülő a gyermeket bátorítva, őt csodálva ott van az egyszeri alkalmon. A gyermek pedig boldog, mert ott vannak szerettei, és közösen vesznek búcsút második otthonától. Fel nem foghatom. Minden jogszabály megengedi a nyilvános ballagásokat, lesznek is ilyenek, de néhány intézményben úgy döntöttek, hogy zárt körben köszönnek el a gyerekektől.

Hivatalos válaszok nincsenek

Máig nem értem és nem tudom, miért. A KecsUP próbálta megtudni az óvodákról gyakran beszélő alpolgármestertől több, mint tíz napja, hogy mit tud, mennyire általános, hogy elmaradnak a városban a nyílt ballagások, de nem kaptunk választ. Pontosabban azok a szülők nem, akik szintén kíváncsiak lennének az okokra, a magyarázatokra, hogy az ő óvodájukban is miért nem lehet együtt ünnepelniük a szülőknek a gyerekekkel. Mert bizony jöttek ilyen levelek hozzánk, hogy nem lehet.

Az egyik óvodából azt írta egy szülő, hogy sikerült olyan kompromisszumot kötni, hogy legalább az óvoda kapujáig jöjjenek ki a gyerekek, a szülők pedig kintről láthassák őket egy pillanatra. Már ennek is nagyon ürültek, hiszen nagyon régen nem látták gyermeküket semmilyen iskolai ünnepségen, ez az egy-két perc is felemelő lett volna. Készültek, többen szabadságot vettek ki, de csalódás lett a vége. Levélírónk szerint valaki egyetlen tollvonással áthúzta ezt, így semmi nem lehet a gyors találkozóból sem.

Ki az, aki ilyen felháborító döntéseket hoz? ki az, aki ennyire szívtelen?

Kérdezi panaszos olvasónk, és bizonyára nagyon sokan, köztük én is, szeretnénk tudni a valós okát annak, hogy néhány óvodában miért nem lehet megtartani a szabályok betartásával megengedett nyilvános ballagásokat.  Borzasztóan nehéz tudomásul venni, hogy miközben nekünk és szülőtársainknak muszáj beletörődni, hogy gyermekünket nem látjuk elballagni, más intézményekben erre megadják a rendeletek által biztosított lehetőséget.

Hasonló cikkünk:  Munkáspárt, Kutyapárt, Fidesz-KDNP, Szövetség – ajánlásokat gyűjtenek a kecskeméti pártok

Hallottunk persze ilyen-olyan indokokat, de ezek inkább kifogásnak tűnnek. Az óvodákban ott a vírus, vigyázni kell. De akkor miért lehet valahol mégis ballagás? Hogy szülők nélkül egy egész meghitt napot tölthetnek el ünnepi hangulatban. A végén kiderül, hogy a korábbi közös ballagások nem is voltak meghittek és igaziak. Miután nem volt senki, aki kiállt volna, és megmondja az okokat, így mennek a találgatások. Szüleim nyugdíjas pedagógusok. Egykori iskolájukban nagy ballagást szerveznek. Őket is meghívták korábbi diákjaik, hogy ballagjanak vekük. Mert lehet tartani nyilvános ballagásokat. De tőlünk és gyermekeink nagyszüleitől elvették a lehetőséget. És legfőképpen a gyerekektől vették el a közös ünneplést.

Gunity Gábor főszerkesztő, egy ballagó gyermek édesapja

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...