fbpx
14 C
Kecskemét
2024. május 4., szombat

FRISS HÍREK

Az Európa-bajnokságra készülő fogathajtók Bugacon mérték össze tudásukat

- Advertisement -

Hét nemzet közel 50 fogathajtója versenyzett június 17. és 20. között Bugacon. Indultak a szeptemberi budapesti Európa-bajnokságra készülő négyes- és a hollandiai világbajnokságra készülő kettesfogathajtók is.

A négyesfogathajtóknál összetettben a győztes a magyar Dobrovitz József lett, a díjhajtást és a maratonhajtást is megnyerve. A kettesfogathajtóknál összetettben Farkas József nyert – számolt be a magyarmezogazdasag.hu.

A hazai fogathajtókon kívül cseh, német, román, svájci, szerb és szlovák versenyző is volt a hétvégén a Bács-Kiskun megyei tradicionális versenyhelyszínen, ahol hosszú idő óta most rendeztek nemzeti és nemzetközi fogathajtó versenyt.

A versenyzőket tikkasztó hőség és homokos talaj fogadta, amely kihívások elé állította a fogathajtókat, főként maratonhajtásban.

A négyesfogathajtóknál a világ legjobbjai közül többen is versenybe szálltak a 16 fős mezőnyben. A vecsési világbajnok Dobrovitz Józsefen és fián, ifj. Dobrovitz Józsefen kívül, indult a fedeles világkupa sorozatban is rendszerint résztvevő svájci Jérôme Voutaz és a német Mareike Harm. A díjhajtást a magyar Dobrovitz József (41,98) nyerte, aki a maratonhajtást szintén legjobbként zárta (87.10), így összetettben az élről várhatta a vasárnapi akadályhajtást. Fiának a korábbi világbajnok ifj. Dobrovitz Józsefnek még az első versenyszám előtt lovat kellett cserélnie a fogatában, így számára nem sikerült olyan kiváló eredményekkel a bugaci verseny.

A díjhajtást legjobb külföldi hajtóként a német Mareike Harm zárta, aki maratonban a harmadik legjobbat hajtott.

Hasonló cikkünk:  Mi kellene ahhoz, hogy ne csak egy-két éjszakára jöjjenek a turisták Kecskemétre?

A svájci Jérôme Voutaz a díjhajtást harmadik, a maratont harmadik legjobbként fejezte be. Így Dobrovitz-Marike-Voutaz sorrendben várták a végső eredményt eldöntő vasárnapi akadályhajtást.

A kettesfogathajtók mezőnyében a legjobb díjhajtásban Farkas József volt, aki összetettben megtudta tartani vezető pozícióját az utolsó versenyszám előtt, annak ellenére, hogy a maratonhajtásban kicsivel lecsúszott a dobogóról mindkét fogatával.

A végső sorrendet tehát a vasárnapi akadályhajtás döntötte el. A versenyszámot a négyesfogathajtóknál Jérôme Voutaz nyerte, Mareike Harm a második legjobb volt, míg a harmadik helyezett Dobrovitz József lett. A kettesfogathajtóknál akadályhajtásban Farkas László zárt az élen, a második helyezett Józsa László Dávid, míg a harmadik legjobb Sánta István lett.

Így végül összetettben a négyesfogatoknál Dobrovitz József, míg a ketteseknél Farkas József bizonyult a legjobbnak.

A többnapos program során az egyesfogatok, a gyermek, junior, para- és pónifogatok kategóriájának versenyzői is bemutatkoztak a rekkenő hőségben, mely a versenyt teljes időtartama alatt próbára tette a lovakat és a fogathajtókat egyaránt.

A következő megmérettetés Szilvásváradon, a nemzetközi versenyen július 22-25. között várja a fogathajtókat.

Összetett végeredmény

Négyesfogatok

1. Dobrovitz József (132.53)

2. Mareike Harm (136.59)

3. Jérôme Voutaz (143.85)

Kettesfogatok

1. Farkas József (133.45)

2. Tóth Andrea (144.97)

3. Farkas László (145.04)

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...