fbpx

FRISS HÍREK

3 ütemben lesz új stadionja Kecskemétnek

- Advertisement -

Elérte a stadionépítési láz Kecskemétet is, derül ki a klub honlapján közétett hírből. Mint azt mi is megírtuk, a feljutás után a jelenlegi stadion már nem felel meg az előírásoknak, az MLSZ le is adta a listát, hogy miket kell fejleszteni, hogy továbbra is otthon játszhasson a csapat.

– Jól haladunk a munkával, gyakorlatilag a bajnokság lefújásával azonnal megindultak a felmérési folyamatok, mind a klub, mind az MLSZ részéről, majd a munkálatok is – mondta dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője. – A legfontosabb szempont jelenleg a biztonsági szabályoknak való megfelelés, illetve az alapvető technikai követelmények kiépítése. Tényleg mindenki mindent megtesz azért, hogy NB I-es meccseket rendezhessünk Kecskeméten – mondta el Dr. Filus Andor, a klub ügyvezetője.

A KTE ügyvezetője szerint összesen három ütemben, 1.6 milliárd forintos összegből minden szempontból NB I-es stadiont lehetne kialakítani Kecskeméten, az első ütemnek tekinthetőek a mostani fejlesztések.

Hasonló cikkünk:  Elhunyt Nagy Zsolt, a KTE futballcsapatának korábbi ikonikus kapusa

A másodikra jó sansz lenne a katari világbajnokságnak köszönhetően a téli szünetben, ami november 12-vel el is kezdődik idén az NB I-ben. Abban a kettő és fél hónapban lehetne megvalósítani a fedett lelátót, kialakítva a megfelelő kiszolgáló egységeket, vizes blokkokat a régóta lezárt városi oldalon, ami így szintén újra szurkolók fogadására alkalmassá válna.

A harmadik ütemben jöhetne a pályafűtés kiépítése, valamint az új gyepszőnyeg lerakása, illetve a strand felőli lelátó fedése a bajnokság végeztével.

– Amennyiben ezt meg tudnánk valósítani, úgy minden infrastrukturális felételnek meg tudnánk felelni az élvonalban, az ehhez szükséges forrásokat a városvezetéssel és az országgyűlési képviselőkkel közösen keressük még. – mondta dr. Filus Andor.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...