fbpx

FRISS HÍREK

Megszorítások Kiskunfélegyházán

- Advertisement -

Több kellemetlen megszorítással szembesülnek a kiskunfélegyháziak. Részletes beszámolót tett közzé Csányi József polgármester, hogy milyen döntéseket kénytelen meglépni az önkormányzat a rezsiemelés miatt.

Többek közt a városi uszodát és a könyvtárat december 31-éig korlátozásokkal tartják nyitva, a művelődési központ hétfőtől péntekig 18 óráig tart nyitva. Emellett a Kiskun Múzeumban csökkentett nyitvatartási idő lesz, de a jogszabályi előírások miatt itt még egyeztetések folynak, erről később adnak tájékoztatást. A polgármesteri hivatalban ügyfélfogadási korlátozások nem lesznek. A folyosókat 18, az irodákat 20 fokig fűtik. A bölcsődékben, óvodákban, szociális otthonokban viszont semmi olyan változtatás nem lesz, amit az ellátott gyerekek és idősek megéreznének.

Azonban a menzadíjakat nem kerüli el az emelkedés. Ugyan az áram- és gázfogyasztás megemelkedett díját a szülőknek nem kell kifizetniük, de a két éve változatlan városi étkezési díjakhoz képest a szükséges alapanyagok beszerzési ára két év alatt 51-199 százalék között emelkedett. A megemelkedett alapanyagdíjak mintegy felét átvállalja a város a szülőktől, és megpróbálják kigazdálkodni. A menzákon így 35 százalék körüli térítésidíj-emelésre kell számítani.

Hasonló cikkünk:  Az EP megszavazta a javaslatot, hogy a Magyarországnak járó pénzeket ismét blokkolják

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...