fbpx

FRISS HÍREK

A Tanítanék Mozgalom alapítóját is elbocsátották

- Advertisement -

Egyre gyérül a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanári kara, kedden hivatalossá vált, hogy Törley Katalint, a Tanítanék Mozgalom alapítóját is elbocsátották.

Törley közleményében írja, hogy pénteken nem volt bent az iskolában, amikor a tankerület munkatársai átadták a felmondólevelet három kollégájának. „Aznap többszöri telefonos kérdésemre sem sikerült információt kapnom arról, pontosan mi áll a nekem címzett levélben.”

A posta nem kézbesítette a dokumentumokat, így személyesen szerette volna átvenni a tankerületnél. „Ez nem járt sikerrel, ugyanakkor a hivatal pár emberséges munkatársának segítségével a következő információkhoz juthattam: a kézbesítés napjáig munkaviszonyom még fennáll, azonban utána – a szóbeli közlés szerint valóban rendkívüli felmondást tartalmazó határozat átvételével – a munkaviszonyom megszűnik” – számol be Törley.

A felmondást jogi úton meg fogja megtámadni, szerdán pedig a polgári engedetlenség keretében nem veszi fel a munkát, és ezt a határozat kézbesítéséig folytatni is kívánja.

Hasonló cikkünk:  A külföldön dolgozó magyarok többsége az Orbán-rendszer miatt vándorolt ki

„Folytatom a tiltakozást a sztrájkjog visszaállításáért, a pedagógusok munkakörülményeinek javításáért, egy jobb, emberségesebb oktatási rendszerért, a diákjaimért. Minden kollégámat arra biztatom, folytassák tovább a tiltakozást, találják meg a számukra leginkább megfelelő, s a többiekkel összehangolható tiltakozási formát. A sokaságban rejlik az erő!”

Fazekas Csaba, az iskola igazgatója Facebook-bejegyzésben méltatta az elbocsátott kollégáit, Törley Katalinról ezt írta: „Az elmúlt években a két tanítási nyelvű tagozatunkon francia nyelvet tanított az előkészítő évfolyam magas óraszámban tanuló csoportjainak, továbbá francia civilizáció tantárgyból készítette föl az érettségi vizsgára a diákokat. Ehhez a tantárgyhoz nincsen tankönyv, a tananyagot ő maga állította össze. Idén is voltak érettségiző csoportjai. Szeptemberben egy kollégájával megvalósította azt a projektet, amelyik az elmúlt két évben országos szinten elmaradt: külföldi nyelvtanulási programot szervezett egy osztálynak (a diákok családoknál laktak, nyelviskolában tanultak egy héten át).”

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...