fbpx

FRISS HÍREK

Felsőlajoson és Bócsán is megszűnik az önálló posta

- Advertisement -

Folyamatosan frissülő táblázatban jelentette be honlapján a Magyar Posta, hogy újabb tizenkét, eddig önálló fiókot zár be. Ezek eddig önálló helyiségben működtek, azonban most beköltöznek a helyi kisboltba, és ezentúl postapartnerként üzemelnek tovább. Valamelyik már jövő szerdától bezár, de van, ahol csak november 15-től.

A táblázatban látható, hogy a postavállalat július közepén jelentette be az első postabezárásokat, akkor 13 önálló postai hivatalra került lakat. A táblázatban mostanra a legújabb tizenkettővel már 93 megszűnt vidéki fiók szerepel.

Ezeken a településeken szűnik meg az önálló posta: Babócsa, Bócsa, Csabacsűd, Esztár, Felsőlajos, Kőtelek, Nagyiván, Nagyvázsony, Nőtincs, Rákócziújfalu, Szanda, Zákány.

Az energiaválsággal és a brüsszeli szankciókkal indokolja az állami vállalat a bezárásokat. Közleményük szerint a „szankciók okozta európai energiaválságban mindenkinek, a lakosságnak, az állami és nem állami fenntartású intézményeknek, munkahelyeknek is fontos energiatakarékosságban tudatosabban gondolkodnia, cselekednie… a változás a postai küldemények házhoz kézbesítését nem érinti, az a megszokott módon és időben történik”.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...