fbpx

FRISS HÍREK

Egy szolnoki eset is rávilágít a postai dolgozók elleni támadásokra

- Advertisement -

A Magyar Posta az MTI-nek eljuttatott közleményében rávilágít, hogy az elmúlt évben megnőtt a postai dolgozók elleni erőszakos cselekmények száma. Ezen esetek megelőzése érdekében több intézkedést is bevezetett a munkatársak, különösen a kézbesítők biztonságának erősítésére.

Egy szolnoki esetet fel is idéztek, ahol egy elhaladó gépkocsiból gumilövedékkel lőttek meg egy kézbesítőt, majd a támadók elhajtottak. Az ügyben a Magyar Posta feljelentése alapján már folyamatban van a rendőrségi nyomozás.

A Magyar Posta bűnmegelőzési kommunikációs kampányt is indít a lakosság körében, amiben hangsúlyozzák, hogy a cég minden ügyfélkapcsolati munkakörben foglalkoztatott alkalmazottja, így a kézbesítő is közfeladatot ellátó személy, ezért az ellene elkövetett bűncselekmény tettesei szigorú büntetésre számíthatnak.

Hozzátették, hogy a nagyösszegű készpénzkifizetések idején fokozott figyelmet fordítanak a kézbesítők testi épségének védelmére. Mint írták, tavaly több mint 70 erőszakos eset, fenyegetés vagy garázdaság érte a postásokat, a bántalmazások döntő hányada a kézbesítésekkel kapcsolatos.

Hasonló cikkünk:  Luxushotel helyett betontorzót kaptak a szolnokiak

A Magyar Posta rendszeresen tréningezi a kézbesítőit, hogy adott esetben kellő lélekjelenléttel és felkészültséggel kezeljék a konfliktusokat; segélyhívós készülékkel látják el őket, a tartózkodási helyük pontos jelzését pedig GPS-helymeghatározóval biztosítják.

A cikket a Szol24 és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...