fbpx

FRISS HÍREK

Honvédelmi miniszter: a magyar kormány a béke pártján áll

- Advertisement -

A békéhez azonban erőre van szükség, amelyet a katonák jelentenek – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf az egységes alapkiképzést teljesítő önkéntes területvédelmi tartalékos állomány katonai eskütételén, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.

„Megváltozott a biztonsági környezet, hiszen a szomszédban egy szűnni nem akaró, véres háború zajlik, a déli határok mentén fokozatosan nő a migrációs nyomás, és gazdasági világválság van kibontakozóban a kivetőt a kivetettnél jobban terhelő szankciók hatására” – emelte ki.

A magyar kormány fegyverszünetre szólít fel, miközben más országok fegyvert szállítanak. A miniszter hangsúlyozta: arra biztat mindenkit, üljenek tárgyalóasztalhoz, és közben folyamatosan fejleszti a nemzeti haderőt az ország biztonsága érdekében.

Az eskütételen résztvevő honvédektől azt kérte, hogy mivel ők egy katonanemzet leszármazottjai, ezekre a tradíciókra építve, legyenek elszántak, mutassanak példát másoknak is, „hogy folytatódhasson ez a generációs lánc, mert a békéhez erő kell”.

A most esküt tett katonák már egy magasabb szintű, hosszabb és egységesített alapkiképzésen vesznek részt. Egy olyan rendszerben tanulnak, amelyben kevesebb az elméleti és több a gyakorlati képzés, ami szintén azt bizonyítja, hogy a Magyar Honvédség megújul, fejlődik – tette hozzá Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Hasonló cikkünk:  Politikus a tablón, megszűnik az urológiai osztály, roma gasztronómia - független vidéki heti lapszemle

via Hírklikk (MTI)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...