fbpx

FRISS HÍREK

EU-pénz helyett jó lesz a magyar közpénz a hitoktatók bérfejlesztéséhez

- Advertisement -

A hitoktatók bérfejlesztését Orbán Viktor a magyar adófizetőkkel finanszíroztatja – jelent meg a rendelet a Magyar Közlönyben. Így szól:

„A bevett egyház és annak belső egyházi jogi személye által az állami és a nemzetiségi önkormányzat fenntartásában működő iskolában szervezett hit- és erkölcstanoktatásban, valamint az egyházi köznevelési és szakképző intézményben szervezett hittanoktatásban részt vevő személyek bérfejlesztéséhez nyújtott 2023. évi kiegészítő költségvetési támogatásról”.

A lényeg, hogy a központi költségvetés kiegészítő támogatást biztosít a hittantanárok január 1-jétől hatályba lépő bérfejlesztéséhez.

A jövő évi költségvetési törvény

8. melléklet I. pontjában foglalt táblázat 31. sora szerinti Hit- és erkölcstanoktatáshoz, valamint hittanoktatáshoz kapcsolódó átlagbéralapú támogatás jogcíméhez kapcsolódó kiegészítő támogatás fajlagos összege 61 000 forint/hó/fő.

A rendelet szabályozza, hogy a bevett egyházat „megillető” kiegészítő támogatás összegét, miként kell megállapítani, kérelmezni, illetve azt is, hogy a hivatalos döntés megszületéséig az összeg  január–április hónapokra eső részét külön határozat nélkül, előlegként kell havonta folyósítani. A rendelet 2024. március 31-én hatályát veszti.

Hasonló cikkünk:  L. Simon László szerint az új kulturális törvénytervezetet fizikai képtelenség megcsinálni

Sem az Oktatási Hivatalnak, sem a minisztériumnak nincs arról nyilvántartása, hogy hányan járnak hitoktatásra, ennek ellenére korábban megduplázta Orbán Viktor a hitoktatás állami támogatását, 13 milliárd forintra emelve azt. A magyarázat az volt Rétvári Bence belügyi államtitkár részéről, hogy az állami fenntartású iskolákban nagy az igény erre.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...