fbpx

FRISS HÍREK

Az Európai Bizottság elutasítja az ukrán gabona importjára bevezetett tilalmat

- Advertisement -

Az Európai Bizottság szerint nem az egyes tagállamok feladata a kereskedelempolitika kialakítása, ezért elutasítja az ukrán gabona importjára bevezetett tilalmat – ugyanis az Agrárminisztérium közölte, hogy átmeneti jelleggel megtiltják az Ukrajnából származó vagy onnan érkező gabona és olajosmagvak, valamint több más mezőgazdasági termék Magyarországra történő importálását. A lengyel kormány is betiltotta a gabona és egy csomó élelmiszer importját Ukrajnából.

Lengyelország és Magyarország azért nem engedi be az ukrán gabonát, hogy megvédjék mezőgazdasági ágazatukat az olcsó importtól – írja a BBC. A jelenlegi piaci folyamatok folytatódása olyan komoly károkat okozna a magyar mezőgazdaság számára, hogy rendkívüli intézkedésekkel kell ezeknek gátat szabni – mondta Nagy István agrárminiszter. A gabonaféléken túl kiterjed a tilalom a tejtermékekre, a cukorra, gyümölcsökre, zöldségekre és húsokra is, és június végéig lesz érvényben.

Hasonló cikkünk:  Semmit nem lehet tudni a Gondosóra program részleteiről, Hadházy Ákos az OLAF-hoz fordult

Az ukrán mezőgazdasági minisztérium közleménye szerint „az egyoldalú drasztikus intézkedések nem fogják felgyorsítani a helyzet pozitív megoldását”. A lengyel és ukrán miniszterek hétfőn találkoznak Lengyelországban, hogy megvitassák a gabonaimport kérdését.

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...