fbpx

FRISS HÍREK

Megvan mely filmek jutottak be a 16. KAFF versenyprogramjába

- Advertisement -

32 ország 420 alkotása közül az előzsűrik kiválasztották a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál versenyprogramját, amelyet június 21–25. között tartanak.

Az egészestés animációk versenyébe nyolc film jutott be, köztük olyanok is, amelyek már díjakat nyertek például Annecy-ban, Bucheonban, az Európai Filmdíjon és a Tokyo Anime Award-on is. A KAFF-on továbbá 7 európai TV-speciál, 18 európai és 13 magyar TV-sorozat, 19 magyar rövidfilm, 26 magyar alkalmazott animáció és 28 magyar diákfilm versenyez majd.

Tematikus panorámavetítések, retrospektív válogatások, filmszakmai konzultációk és mesterkurzusok, valamint workshopok, kiállítások is lesznek a versenyprogramok mellett, amelyen a részvétel ingyenes.

Az egészestés előzsűrizést Csákovics Lajos rajzfilmes, rendező, Elsässer Klaudia, a Pannonia Entertainment művészfilm-forgalmazó alapítója és Tóth László István animációs szakember vállalta. Nehéz dolguk volt az egészestés európai animációs filmek előválogatásakor, hiszen a 27 nevezett munka közül 23 már több rangos fesztivált megjárt.

Érdekességképp, miután a felhívásban semmi nem zárta ki, hogy AI, azaz mesterséges intelligencia hozzon létre filmalkotást, a nevezések között olyan is volt, melynek elkészítésében segített az AI. Végül az alábbi nyolc egészestés animáció került be a 16. KAFF versenyprogramjába:

  • Benjamin Massoubre és Amandine Fredon tavaly Anncey-ban a legjobb film díját elnyert A kis Nicolas – Eljött a boldogság ideje! című filmje.
  • Két djíat is bezsebelt az Anncey Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon az Európai Filmdíjas Kutyáknak és olaszoknak tilos! című francia-olasz-svájci alkotás.
  • Jean-Christophe Roger és Julien Chheng luxemburgi és francia Ernest és Celestine: A dallamok útján című filmje.
  • A portugál Nuno Beato My Grandfather’s Demons című filmje.
  • A szintén portugál José Miguel Ribeiro Bucheonban két díjat nyert az Angolában játszódó Nayola című munkája.
  • Ari Folman izraeli rendező Hol van Anne Frank? című filmje.
Hasonló cikkünk:  Feszültségek terhelik a KTE tavaszát, lesz-e szép finis a bajnokságban?

Magyar Filmek:

  • Gauder Áron a Kojot négy lelke című filmje.
  • Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta rotoszkóp animációval készült Műanyag égbolt című alkotása.

A házigazda Kecskemétfilm nem nevezte versenybe saját alkotását, a Toldit, de versenyen kívül vetítik majd Jankovics Marcell utolsó alkotását, mely meghívást kapott idén Annecy-ba.

via InStyle

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...