fbpx

FRISS HÍREK

Szegeden jól érzi magát az óriás ázsiai imádkozósáska

- Advertisement -

Beköltöztek Szegedre és a várossal nyugati irányban határos kisebb településekre az óriás ázsiai imádkozósáskák. Azt még nem lehet tudni, hogy örülhetünk-e ennek az invazív fajnak, ez további kutatást igényel.

Az óriás ázsiai imádkozósáska (Hierodula tenuidentata) a hazánkban őshonos ájtatos manónál (Mantis religiosa) erőteljesebb testfelépítésű, nyakpajzsa rövid és széles, első pár szárnyain pedig egy-egy feltűnő, fehér folt látható. A fogólábúak (Mantodea) minden faja ragadozó, általában más ízeltlábúakkal táplálkoznak, de nem vetik meg a kannibalizmust sem.

Az emberre nézve teljesen ártalmatlan fajt az elmúlt évek enyhe telei is segítették, hogy új nemzedékei legyenek Közép-Európában. A lombkoronában megbúvó kártevők, köztük az inváziós poloskafajok pusztításával jelenléte a kertben elvileg akár hasznos is lehet, bár további kutatások szükségesek ahhoz, hogy az új faj hazai jelenlétét értékelni lehessen.

Hasonló cikkünk:  A kormánypárti média tavaly is sorra bukta a sajtópereket

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

Hogy jutottunk be a rendezvényre? Mit írt a Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelöltje a transzparensére? Hogy lehetett levelet feladni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...