fbpx

FRISS HÍREK

Az üres konzultációs ívek gyűjtésére buzdít az aHang és az Egységes Diákfront

- Advertisement -

„Most ne dobd ki! Gyűjtsd össze az oktatásért, a jövőnkért, az országért!” – ez a jeligéje az aHang és az Egységes Diákfront közös kampányának, melynek keretében azokat a nemzeti konzultációs íveket várják, melyeket címzettjeik nem akarnak kitölteni. Hangsúlyozzák, csak az íveket gyűjtik, a borítékokat – és ezáltal a név- és lakcímadatokat – nem.

Brüsszel, Brüsszel, Brüsszel…elindult az újabb nemzeti konzultáció, az ívek folyamatosan érkeznek a postaládákba. A plakátokról kiderül, Soros György fia, Soros Alex és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke van a kormány új kampányának célkeresztjében.

Aki nem szeretné az ívet kitöltve visszaküldeni, de nem kívánja emlékbe sem eltenni és megőrizni, és esetleg netalán már a széttépésén és kidobásán gondolkodott, annak az aHang és az Egységes Diákfront azt javasolja: ezúttal ne tegye, inkább vigye el az üres ívet egy leadópontra vagy postázza inkább nekik.

A kampánnyal szeretnék felhívni a figyelmet arra, propaganda helyett valódi kérdésekben – például az oktatásról helyzetéről – akarnak véleményt nyilvánítani az emberek. Ambiciózus a céljuk: egymillió üres konzultációs ívet kívánnak összegyűjteni.

„Nem fogjuk hagyni, hogy újabb hazugság kampánnyal árasszák el az országot, ezúttal nem lesznek olyan hazug plakátok, hogy ‘a magyar emberek 97%-a döntött’”áll a felhívásukban.

Azt is hangsúlyozzák, hogy „a hatalom minden olyan véleménynyilvánítási formát ellehetetlenített, amellyel az állampolgárok hangot adhatnának az akaratuknak. Megszüntették a népi kezdeményezést, több mint 10 éve nem lehet – a kormány politikájával ellentétes kérdésben – népszavazást tartani, a közmeghallgatásokat kiüresítették, és a petíciózás intézményét szisztematikusan lejáratták. Minderre példa az alternatív népszavazás 115.000 résztvevőjének hitelesített szavazata, amelyet a kormány nem méltatott reakcióra.”

A kampány két szakaszban valósul meg. Az első, már elkezdődött szakaszban az üres íveket, és hangsúlyozottan csak az íveket várják: a borítékokat – és ezáltal a név- és lakcímadatokat – nem. Kérik azok jelentkezését, akik saját környezetükben vállalják a kitöltetlen lapok összegyűjtését.

Hasonló cikkünk:  Csak júniusban lesz kész a csomópont átépítése a Katona József Gimnáziumnál

A második szakasz december 4-én indul, országszerte megnyílnak azok a leadópontok, ahová személyesen lehet eljuttatni a saját és az összegyűjtött konzultációs íveket. Pontos helyszínük a 7IGEN.hu oldalon lesz megtalálható.

„Senki ne dobja ki addig az ívet, mindenkinek biztosítunk lehetőséget, hogy leadja azt a számára legegyszerűbb módon!” – kérik. Az íveket postán is el lehet küldeni az aHang postafiókjába (Magyarhang Nonprofit Kft., Budapest, Pf. 34., 1426).

Azoknak is lesz lehetőségük részt venni, akik nem kaptak konzultációs ívet, esetleg időközben kidobták: ők online nyilatkozhatnak a 7IGEN.hu oldalon majd arról, hogy a propaganda helyett valódi kérdésekről szeretnének véleményt mondani.

A Válasz Online pontonként elemezte a nemzeti konzultáció tizenegy kérdését. Mint írják, komolyan vették, és arra jutottak, hogy teljesen komolytalan az egész.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...