fbpx

FRISS HÍREK

Befolyásolni akarta a pedofil ügy áldozatát, de megúszhatja K. Endre

- Advertisement -

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn délután jelentette be, hogy hivatalból elrendelték a nyomozást az RTL Házon kívül című műsorában leadott riport miatt, amiben a kegyelmi botrány érintettje, K. Endre, a bicskei gyerekotthon pedofil-segítő volt igazgatóhelyettese az otthon egyik volt áldozatát arra próbálja rábírni, hogy változtassa meg a vallomását – írja a 24.hu.

Gál András, az áldozatok egykori ügyvédje viszont arról beszélt az RTL Híradó hétfői adásában, hogy „ennek a büntetőjogi minősítése, amit K. Endre most az utóbbi napokban csinált, ez az öngól.” Sokkal többre azonban nem számít a rendőrségi nyomozástól.

Az ügyvéd szerint K. Endre ténykedése egy hamis tanúzásra felbujtásnak az előkészülete körülbelül, ami ebben a bűncselekményfajtában nem büntethető, vagyis semmilyen következménye nem tud lenni.

Hasonló cikkünk:  Európai és régiós összevetésben sem remekel a magyar átlagnyugdíj

Ha a felvételeket egy perújrafelvételben is használnák, akkor lehetne beszélni bűncselekményről, de az ügyvéd szerint ráadásul ennek nincs is értelme.

Egyetlen egy tanúnak a másmilyen vallomása miatt nem hiszem, hogy egy perújításban felülmérlegelné a bíróság a korábbi ítéletet – mondta Gál András.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

Hogy jutottunk be a rendezvényre? Mit írt a Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelöltje a transzparensére? Hogy lehetett levelet feladni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...