fbpx
19 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Új Facebook-oldallal jelentkezett a kegyelmi döntést leleplező ügyvéd

- Advertisement -

„Hogyan és miért robbantottam ki a kegyelmi botrányt?” – ezzel kezdi a posztját az az ügyvéd, aki elküldte a 444-nek és más független hírportálnak is azt a kúriai döntést, amelyből kiderült, Novák Katalin kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyerekotthon volt igazgatóhelyettesének. A cikk a 444-en jelent meg elsőként, amelyből aztán kipattant a botrány, és amely egyenes út volt Novák és Varga Judit lemondásához.

A forrás Vidéki prókátor néven indított új oldalt, amire ismét levélben hívta fel a sajtó figyelmét. Ebben azt írja, „a továbbiakban is számítok diszkréciójukra anonimitásom megőrzése érdekében”. Leírja, hogy a botrány kirobbanása óta gyötri a kérdés, kiálljon-e a nyilvánosság elé. Szerinte a személye nem lényeges és – ahogy írja – nincs is annyira kedve „a mai magyar közéletben való részvételhez”.

Az, hogy miért olvasgatja a bírósági ítéleteket, a forrás inkognitójának megőrzésével a 444 videójában is elhangzott, amelyet Novák lemondása után készített a lap:

„Undorral és elborzadva” olvasta a határozat elejét, ahol az ügy részleteit rögzítették. Innen hosszabban idéz: „Amikor azonban ahhoz az ominózus 24. ponthoz értem, a kávéscsésze kis híján kiesett a kezemből és majdnem leszédültem a székemről: a Kúria ebben a pontban rögzítette, mégpedig egy bírósági határozathoz méltó hideg, precíz tárgyilagossággal Novák Katalin kegyelmi döntésének tényét és pontos tartalmát. Többször is átolvastam a szöveget, mert nem hittem a szememnek. Elnöki kegyelem? Egy ilyen – még büntetőügyekhez szokott ügyvéd szemével nézve is – ocsmány, undorító ügyben, melyben szexuálisan abuzált, ráadásul érzelmileg, lelkileg és egzisztenciálisan teljesen kiszolgáltatott, gyermekotthonban nevelkedő kiskorúak a sértettek? És pont egy olyan politikustól, aki egész politikusi karakterét a család- és gyermekvédelemre építette fel, ráadásul a „gyermekvédelmi”, „pedofilellenes” propagandakampány kellős közepén, amikor azzal harsogják tele közpénzből az országot, hogy a gyermekek védelme miatt támadja „hazánkat” „Brüsszel”? Ordított, hogy itt valami nagyon „bűzlik”.

Hasonló cikkünk:  A külföldön dolgozó magyarok többsége az Orbán-rendszer miatt vándorolt ki

A poszt további részében morális és jogászi megjegyzéseket is tesz arról, miért tartotta fontosnak, hogy tájékoztassa felfedezéséről a sajtót, mi a véleménye az ügy eddigi lefolyásáról és számos rendszerkritikus megjegyzést is tesz. Az írást így zárja:

„A kegyelmi döntés tehát morális, jogi és politikai szempontból egyaránt alapvetően elhibázott, menthetetlen volt, s az, a Kúriának, egy NER-kritikus ügyvédnek és a független sajtónak, nevezetesen a 444-nek köszönhetően az egész magyar nyilvánosság számára ismertté vált. Innentől kezdve a többi pedig már ismert.”

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...