fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. október 16., szerda

FRISS HÍREK

Hankó Balázs: jobb a Pannónia Program, mint az Erasmus

- Advertisement -

Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter az Erasmus pótlására indított Pannónia Ösztöndíjprogramot méltatta a Kereszténydemokrata Est című pódiumbeszélgetésen hétfőn – írja a Telex az MTI tudósítása alapján.

Miután 2022 decemberében az EU tagállamainak minisztereiből álló Tanácsa úgy döntött, hogy kizárja az alapítványi és modellváltó egyetemeket az Erasmus programból, a magyar kormány bejelentette a saját forrásból finanszírozott Pannónia Programot. Hankó Balázs akkor még felsőoktatási államtitkárként azt állította, hogy ez nem az Erasmus+ pótléka lesz, mert továbbra is megegyezésre törekednek, és egyébként is szerettek volna egy új nemzetköziesítési programot elindítani.

Hankó a pódiumesten most úgy beszélt a Pannónia Programról, hogy az „nem pótlék, nem alternatíva, hanem jobb”, mert tágabb lehetőségeket nyújt, mint az Erasmus, és a tervek szerint több magyar diáknak ad majd lehetőséget. Értékelése szerint „jobbat csináltunk, eközben szuverenitási kérdésben nem kötöttünk alkut”.

A tények: idén augusztusban több mint kétszáz, szeptemberben pedig több mint ötszáz magyar egyetemi hallgató ment külföldre tanulni a Pannónia Program keretében, vagyis több mint hétszázan. Tavaly az Erasmus+ programban mintegy tízezer magyar hallgató vett részt (nem csak a modellváltó, hanem az összes egyetemről és főiskoláról, és a teljes évet tekintve).

Hasonló cikkünk:  A kormány jelentősen szigorított a napelemek elhelyezésének szabályain

Hankó szereti a hangzatos bejelentéseket, beszélt már arról, hogy a világ legjobb dolga magyarnak lenni, illetve hogy a liberalizmus ideológiája agresszívan nyomul előre, belső gondolatrendőrséget alakít ki. Szeptember végén azzal került a hírekbe, hogy személyesen gondoskodott arról, hogy a Pintér Béla és több más független színházi társulat ne kapjon állami támogatást – ezt követően az NKA Színházművészet Kollégiumának két tagja le is mondott.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Gera Zoltán lehet a Kecskeméti TE következő vezetőedzője

Korábban beszámoltunk arról, hogy a KTE október 15-én kedden felmentette a vezetőedzői poszttal járó munkavégzése alól Szabó Istvánt. Egybehangzó...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...