fbpx
21.1 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Baján is új időszámítás jön

- Advertisement -

2006 óta tartó, 13 évnyi fideszes városvezetés ért véget vasárnap Baján, ahol a Sikeres Bajáért egyesület nemcsak a polgármesteri széket, de a tízből hat körzetet is elhozott, azaz a közgyűlésbe is többségbe került.

A kampány során Baján több olyan eset is történt, ami elérte az országos sajtó ingerküszöbét: az ellenzéki jelöltek arcképét manipulálták a város, közpénzen fenntartott lapjában, a Bácskai Naplóban, míg a bajai lángos néven megismert Szabó Richárd olyan Facebook-beszélgetéseket osztott meg a nyilvánossággal, ahol állítása szerint egy fideszes arra próbálta volna őt rávenni, hogy induljon el polgármester-jelöltnek – rontva ezzel az ellenzéki összefogás esélyeit.

Az új polgármester, Nyirati Klára, valamint a Sikeres Bajáért Egyesület szerda délelőtt máris megosztotta Facebookon, mire készülnek a győzelem után. Állítják, „új időszámítás kezdődik a bajai média életében is, ahol nem az ellenfél lejáratása, és nem is a városvezetés főszereplésével készülő termelési riportok képezik majd a tartalmat. Az pedig nem maradhat következmények nélkül, hogy meghamisították az ellenzéki indulók fényképeit.”

Hasonló cikkünk:  Aki június 9-én külföldön lesz, az nem voksolhat az önkormányzati választáson

Ezentúl még:

  • a következő hónapokban átvilágítják a városi gazdasági társaságokat
  • azt kérik a gazdasági cégektől, hogy amíg nem áll fel a testület, ne kössenek új szerződéseket
  • minden szerződést nyilvánosságra hoznak.

 

 

 

Továbbá azt is ígérik:

„Át fogjuk tekinteni a túlárazottnak tűnő beruházásokat, s ahol visszaélés gyanúja merül fel, meg fogjuk tenni a szükséges jogi lépéseket. A közbeszerzéseken ezután valódi verseny lesz, és az így megtakarított pénzből még több járdát újítunk majd föl.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...