fbpx
0.7 C
Kecskemét
2023. február 6., hétfő

FRISS HÍREK

Rabosítottak egy volt kecskeméti országgyűlési képviselőjelöltet

Szarvas Koppány Bendegúzról van szó, aki a Momentum színeiben indult 2018-ban az országgyűlési választáson Bács-Kiskun megye 1. számú választókörzetében. Azért hallgatták ki, és rabosították ma délelőtt, mert az ügyészség a következőkkel gyanúsítja:

…a megalapozott gyanú lényege szerint 2018. december 12-én és 13-án az Országgyűlés épülete előtti tüntetéseken, a rendezvény biztosítását, illetve a Parlament épületének védelmét ellátó rendőrsorfal tagjai irányába célzottan eldobott egy nem azonosítható tárgyat, több meggyújtott füstképző eszközt, mely a rendőrök látásának és légzésének megnehezítésével akadályozta a létesítménybiztosítási feladatok ellátását. Ezen túlmenően egy 400 ml-es – kapszacinoid hatóanyagú tartalmú – könnygázszóró palackkal a rendőrsorfal tagjai irányába fújt, majd ugyanezen rendőrök irányába célzottan eldobott egy szikrázó tárgyat, amellyel eltalált egy a rendőri csapaterőben szolgálatot teljesítő rendőrt.

Hasonló cikkünk:  Illik tudni, csak engedéllyel és nappal nyithatunk be Novák Katalin irodájába

forrás: szarvaskoppany.hu

A KecsUP kérdésére Szarvas Koppány Bendegúz azt mondta, hogy a felsorolt bűnlajstromot nem kommentálja. A rabosítással együtt ( ujjlenyomat és fénykép ) egy másfél órás kihallgatáson van túl. A gyanúsítással szemben panaszt tett és nem tett vallomást. Szerinte amúgy az ügyész profin végezte a munkáját, nem tapasztalt nála kilengést. Az egykori képviselőjelölt reméli, hogy ugyanilyen profizmussal fogják majd Pintér Sándor, Tiborcz István és Mészáros Lőrinc ügyeit is vizsgálni.

Hasonló cikkünk:  Bombával fenyegetőzött egy férfi Kecskeméten

Május 10-ig kell megkapnia a nyomozati anyagot. Ha ez megtörtént, akkor egyeztet az ügyvédjével, hogy vallomást tesz-e vagy sem.

Hozzátette még azt is, hogy különösen nyíltan kommunikálja az ügyet az ügyészség, ez mindenképpen elgondolkodtató szerinte.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...