fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Rabosítottak egy volt kecskeméti országgyűlési képviselőjelöltet

- Advertisement -

Szarvas Koppány Bendegúzról van szó, aki a Momentum színeiben indult 2018-ban az országgyűlési választáson Bács-Kiskun megye 1. számú választókörzetében. Azért hallgatták ki, és rabosították ma délelőtt, mert az ügyészség a következőkkel gyanúsítja:

…a megalapozott gyanú lényege szerint 2018. december 12-én és 13-án az Országgyűlés épülete előtti tüntetéseken, a rendezvény biztosítását, illetve a Parlament épületének védelmét ellátó rendőrsorfal tagjai irányába célzottan eldobott egy nem azonosítható tárgyat, több meggyújtott füstképző eszközt, mely a rendőrök látásának és légzésének megnehezítésével akadályozta a létesítménybiztosítási feladatok ellátását. Ezen túlmenően egy 400 ml-es – kapszacinoid hatóanyagú tartalmú – könnygázszóró palackkal a rendőrsorfal tagjai irányába fújt, majd ugyanezen rendőrök irányába célzottan eldobott egy szikrázó tárgyat, amellyel eltalált egy a rendőri csapaterőben szolgálatot teljesítő rendőrt.

Hasonló cikkünk:  Betegség miatt új jelöltje lett a Szövetségnek Hetényegyházán

forrás: szarvaskoppany.hu

A KecsUP kérdésére Szarvas Koppány Bendegúz azt mondta, hogy a felsorolt bűnlajstromot nem kommentálja. A rabosítással együtt ( ujjlenyomat és fénykép ) egy másfél órás kihallgatáson van túl. A gyanúsítással szemben panaszt tett és nem tett vallomást. Szerinte amúgy az ügyész profin végezte a munkáját, nem tapasztalt nála kilengést. Az egykori képviselőjelölt reméli, hogy ugyanilyen profizmussal fogják majd Pintér Sándor, Tiborcz István és Mészáros Lőrinc ügyeit is vizsgálni.

Május 10-ig kell megkapnia a nyomozati anyagot. Ha ez megtörtént, akkor egyeztet az ügyvédjével, hogy vallomást tesz-e vagy sem.

Hozzátette még azt is, hogy különösen nyíltan kommunikálja az ügyet az ügyészség, ez mindenképpen elgondolkodtató szerinte.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...