Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Eltűntek a virágok a megemlékezés után

- Advertisement -

Május 9-én, a Béke napja alkalmából tartottak megemlékezést az béke fájánál, ám az elhelyezett virágok estére, másnap reggelre rejtélyes módon eltűntek.

Európában május 9-én ért véget a második világháború. 1945. április 25-én az amerikai és a szovjet csapatok találkoztak az Elbánál. Április 30-án a Berlint ostromló szovjet erők elfoglalták a Reichstagot, Hitler öngyilkos lett. Május 8-án a III. Birodalom kapitulált, a német haderő feltétel nélkül letette a fegyvert. Május 9-én a szovjet hadsereg elérte Prágát, ezzel az európai hadszíntéren A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ VÉGET ÉRT, amely milliókat tett földönfutóvá, országokat és városokat rombolt le és közel 60 millió embert pusztított el. Május 9-én így a fasizmus felett aratott győzelemről emlékeznek meg világszerte, mely Európában egyben A BÉKE NAPJA is.

Probojáczné Túri Éva szervező, és Király József önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd az óvodások énekeltek, az iskolások pedig verseket mondtak.

Király József, Probojáczné Túri Éva, Dobos József – szervezők

A rendezvényt a békét szimbolizáló virágok elhelyezésével zárták a résztvevők.

Az ünnepségen ötven fő vett részt, köztük Dobos József önkormányzati képviselő is, aki a szervezésben is segítséget nyújtott. A városvezetésből az említetteken kívül más nem tett eleget a meghívásnak.

Döbbenetes, hogy másnapra a virágok többségét ellopták, a vázákat pedig feldöntötték – olvasható a közösségi bejegyzésben.

- Advertisement -
Exit mobile version