fbpx
12.1 C
Kecskemét
2024. február 23., péntek

FRISS HÍREK

A 2019-es önkormányzati választások öt tanulsága

- Advertisement -

1. Működik az ellenzéki összefogás

A budapesti kerületekben és a megyei jogú városokban is azért tudott ennyi ellenzéki jelölt nyerni, mert sikerült a nagyon különböző ellenzéki pártoknak megegyezni közös jelöltek személyéről. Ami még ennél is fontosabb volt a számukra, hogy a szavazók is hajlandóak voltak eszerint ikszelni.

2. Minél nagyobb egy város, annál nagyobb esélye van az ellenzéknek

Budapesten ellenzéki főpolgármester lesz, 14 kerületnek ellenzéki polgármestere lesz, Magyarország 3., 4. és 5. legnagyobb városát ellenzéki politikus, vagy ellenzék által támogatott független fogja vezetni.

3. Vidéken, a kisebb településeken verhetetlennek tűnik a Fidesz

A 19 megyei közgyűlésből 19-ben a kormánypártok kerültek többségbe, a Fidesznek sikerült ezen a területen megismételnie a 2014-es eredményt, néhol még javítani is rajta. Emögött lehet az is, hogy a kisebb települések azok, ahova nem jut el a kormánypárti sajtótermékeken kívül más. Továbbá a helyi vezetők a legnagyobb munkaadók a településen a közmunkával.

Hasonló cikkünk:  Veszettséggel fertőzött állatokat találtak az ukrán határ közelében

4. Már nem elég csak migránsozni, nem elég egy szóval (pl: alkalmatlan) kampányolni

Karácsony Gergelyről a kampány utolsó heteiben minden nap minden órájában, minden fórumon, még Orbán Viktor miniszterelnöktől is hallhatták a választók, hogy alkalmatlan. Emellett a kormánypárti kampány másik üzenete az volt, hogy az ellenzéki vezetők migránsokat hoznának be a városokba. Úgy látszik, hogy nem vették egyiket sem komolyan a választópolgárok.

5. Nem csodafegyver a kompromat

Sem a kormánypárti, sem az ellenzéki oldalon nem buktak el a kompromittált, botrányba keveredett politikusok. Nem ártott Karácsony Gergelynek a lehallgatási ügy, Gajda Péter kispesti polgármesternek a korrupciós ügyekről beszélő önkormányzati képviselője. Bár jóval kisebb arányban, de nyerni tudott Győrben a szexbotrányba keveredő Borkai Zsolt, akinek a szexpartijáról készült felvételek újra reflektorfénybe helyezték korábbi korrupciós ügyeit.

via Euronews

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...