fbpx

FRISS HÍREK

Veszélyhelyzetben az autók lejáró forgalmija érvényes marad

- Advertisement -

Leállhat az autók műszaki vizsgáztatása itthon – írja a vezess.hu. A veszélyhelyzet ideje alatt minden forgalmi engedély érvényes marad Magyarországon.

Amíg a veszélyhelyzet tart, nem kötelező műszaki vizsgára vinni az autókat a Belügyminisztérium jogértelmezése alapján.

„A magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet alapján a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai, a személyazonosító igazolvány, a vezetői engedély, a forgalmi engedély, és a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványa a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek” – írta a Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya.

Aki mégis a veszélyhelyzet alatt szeretné elintézni a műszaki vizsgát, lesz rá lehetősége, jelenleg is folyik a vizsgáztatás a korábban egyeztetett időpontok szerint.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...