fbpx
26.2 C
Kecskemét
2023. június 2., péntek

FRISS HÍREK

Az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését javasolják

Az Idősek Tanácsa tagjai azt javasolják, hogy legalább hétvégére, de akár teljes egészében is függesszék fel az idősek vásárlási sávját a karácsonyi időszakra tekintettel – jelentette be Novák Katalin családügyért felelős tárca nélküli miniszter, hozzátéve, hogy ezt a javaslatot továbbítja Orbán Viktornak.(A miniszterelnök egyébként az Idősek Tanácsának elnöke is, de akadályoztatása esetén Novák helyettesítheti, és tagjait is a kormányfő kéri fel részben az idősügy területén működő civil szervezetek javaslata alapján, részben más szakemberek közül.)

A koronavírus-járvány lassítását és az idősek védelmét szolgáló lépésként november 24-étől hétköznap 9 és 11, hétvégén pedig 8 és 10 óra között csak 65 év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, a drogériákba és a gyógyszertárakba (ők azonban máskor is vásárolhatnak). Hogy mikortól, és hogy csak a hétvégén törlik-e el ezt a szabályt, azt egyelőre nem tudni.

Hasonló cikkünk:  EP-képviselők jönnek Magyarországra, hogy korrupciós kérdésekben vizsgálódjanak

Novák azt mondta, az idősek örültek a lehetőségnek, de úgy látják, hogy az ünnepek közeledtével egyre nagyobb a tumultus az üzletekben, és egyre nagyobb a feszültség a különböző korosztályok között a védett sáv miatt.

Hasonló cikkünk:  Ha már jobbá nem, akkor olcsóbbá teszik a közösségi közlekedést a vármegye- és országbérlettel

Aligha véletlen egybeesés, hogy a kereskedelmi vállalkozások érdekképviseleti szervezetei is a 65 év felettiek számára fenntartott vásárlási idősáv átmeneti szüneteltetését szorgalmazták az adventi időszakra – erről szintén csütörtökön számolt be a kormány.

 

24.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...