fbpx
12.1 C
Kecskemét
2024. február 23., péntek

FRISS HÍREK

Változások a hulladék gyűjtésére szolgáló cserezsákok tekintetében

- Advertisement -

A tömeges megbetegedést okozó koronavírus járvány következtében A DTKH a csomagolási hulladékok gyűjtésére szolgáló  cserezsákok  kiosztása tekintetében csökkenteni kívánja  az egészségügyi kockázatot a fizikai kontaktusok elkerülése miatt – írják közleményükben.

Jelenlegi helyzetben azokhoz az ingatlanokhoz, ahol szelektív hulladék kerül kihelyezésre 2020.04.09-től (szerdától)  1 db cserezsákot biztosítanak. Amennyiben több szelektív hulladék keletkezik, úgy az ingatlanhasználók a csomagolási hulladékot bármely átlátszó zsákban, illetve a kommunális hulladék gyűjtésére használt edényzettől eltérő, jól látható módon megjelölt (sárga színű, vagy tetejű, felirattal ellátott) szabványos edényzetben is kihelyezhetik a megadott gyűjtési napon.

További intézkedéseiket a járványhelyzet alakulásának megfelelően hozzák meg az elkövetkezendő időszakban.

Kérik továbbá a lakosságot, hogys a szelektív hulladékok tömörítésére vonatkozóan csökkentsék a gyűjtésükre felhasznált egyszer használatos zsákok mennyiségét.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...