Egy széchenyivárosi lakost vontak hatósági házi karantén alá Húsvétkor

0
Figyelemfelhívás

A Széchenyiváros egyik lépcsőházának bejárati ajtaján április 13-a, hétfő óta arra figyelmeztetik az ott lakókat, hogy:

ebben az épületben járványügyi megfigyelés alatt álló személy lakik. Kérem a higiénés rendszabályok fokozott betartását!

Kecskemét Széchenyiváros

Friss adatok nem állnak rendelkezésre Kecskeméten, hogy pontosan mennyi személy van ebben a pillanatban hatósági házi karanténban. Az önkormányzat oldalán az utolsó erről szóló, március 23-i tájékoztatás szerint akkor 33 fő volt hatósági házi karanténban. Ezek a személyek fertőzött területről érkeztek haza és elővigyázatosságból voltak kötelező karanténban – olvasható a polgármesteri tájékoztatóban.

Az első kecskeméti házi karantén alá vont esetről március 14-én számoltak be a hírekben, amikor egy Olaszországból hazatért személy került két hétre karanténba.

A szarvasi önkormányzat nyilvános táblázatban teszi közzé, hogy melyik utcában van házi karantén alá vont személy

A szarvasi polgármesteri hivatal saját honlapján frissítve teszi közzé, hogy mennyi helyi lakos, melyik utcában és mekkora időtartamra került hatósági házi karanténba, illetve mikor oldották azt fel.

Hasonló cikkünk  Hozzátettek 10 ezer oltottat az adatokhoz, de még a tegnapi dátum van a frissítésnél

A szarvasi hatósági házi karantén elrendeléséről szóló lista ide kattintva tekinthető meg.

Ha valaki megszegi a karantén szabályait, bűncselekményt követ el

Azokat a magyar állampolgárokat, akik potenciálisan fertőzöttek, hatósági házi karanténra kötelezhetik. Ez egy rendkívüli járványügyi intézkedés. A hatóság ilyenkor elrendeli, hogy a potenciálisan fertőzött, de tünetmentes személy 2 hétig az otthonában köteles tartózkodni és vendéget nem fogadhat.  A bejárati ajtóra ilyenkor köteles egy hatósági feliratot kiragasztani, amely arra figyelmeztet, hogy az épületben olyan ember tartózkodik, aki járványügyi megfigyelés alatt van. Ha a karanténba került személy megszegi a karantén szabályait, akkor bűncselekményt követ el – olvasható a „Lakhelyen történő járványügyi megfigyelés idejére vonatkozó szabályrendszer” a police.hu oldalán.

Hasonló cikkünk  Müller Cecília szerint elkezdődött a koronavírus-járvány harmadik hulláma

Mindenki mutasson jogkövető magatartást családja és környezete érdekében! Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!