fbpx
4.7 C
Kecskemét
2021. október 17., vasárnap

FRISS HÍREK

Egy széchenyivárosi lakost vontak hatósági házi karantén alá Húsvétkor

A Széchenyiváros egyik lépcsőházának bejárati ajtaján április 13-a, hétfő óta arra figyelmeztetik az ott lakókat, hogy:

ebben az épületben járványügyi megfigyelés alatt álló személy lakik. Kérem a higiénés rendszabályok fokozott betartását!

Kecskemét Széchenyiváros

Friss adatok nem állnak rendelkezésre Kecskeméten, hogy pontosan mennyi személy van ebben a pillanatban hatósági házi karanténban. Az önkormányzat oldalán az utolsó erről szóló, március 23-i tájékoztatás szerint akkor 33 fő volt hatósági házi karanténban. Ezek a személyek fertőzött területről érkeztek haza és elővigyázatosságból voltak kötelező karanténban – olvasható a polgármesteri tájékoztatóban.

Az első kecskeméti házi karantén alá vont esetről március 14-én számoltak be a hírekben, amikor egy Olaszországból hazatért személy került két hétre karanténba.

A szarvasi önkormányzat nyilvános táblázatban teszi közzé, hogy melyik utcában van házi karantén alá vont személy

A szarvasi polgármesteri hivatal saját honlapján frissítve teszi közzé, hogy mennyi helyi lakos, melyik utcában és mekkora időtartamra került hatósági házi karanténba, illetve mikor oldották azt fel.

Hasonló cikkünk:  Magyar Orvosi Kamara: nyoma sincs a védekezésnek

A szarvasi hatósági házi karantén elrendeléséről szóló lista ide kattintva tekinthető meg.

Hasonló cikkünk:  Felhívás jótékonysági licitre

Ha valaki megszegi a karantén szabályait, bűncselekményt követ el

Azokat a magyar állampolgárokat, akik potenciálisan fertőzöttek, hatósági házi karanténra kötelezhetik. Ez egy rendkívüli járványügyi intézkedés. A hatóság ilyenkor elrendeli, hogy a potenciálisan fertőzött, de tünetmentes személy 2 hétig az otthonában köteles tartózkodni és vendéget nem fogadhat.  A bejárati ajtóra ilyenkor köteles egy hatósági feliratot kiragasztani, amely arra figyelmeztet, hogy az épületben olyan ember tartózkodik, aki járványügyi megfigyelés alatt van. Ha a karanténba került személy megszegi a karantén szabályait, akkor bűncselekményt követ el – olvasható a „Lakhelyen történő járványügyi megfigyelés idejére vonatkozó szabályrendszer” a police.hu oldalán.

Mindenki mutasson jogkövető magatartást családja és környezete érdekében! Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...