fbpx
29.2 C
Kecskemét
2024. június 26., szerda

FRISS HÍREK

Reakciók egy szabadszállási eseményről – ki a város életében a meghatározó és ki nem?

- Advertisement -

A közelmúltban Darabos József Szabadszállás polgármestere a meghívott vendégek körében tájékoztatást adott a városban történő fejlesztésekről és a jövőbeni tervekről. A rendezvényen megjelent Salacz László országgyűlési képviselő is.

Az eseménnyel kapcsolatban augusztus 17-én jelent meg a baon.hu-n egy cikk, amelyre egy posztban reagált Ivanits Györgyné Rozika, amelyet pro és kontra követtek különböző vélemények. Az azonban látható volt, hogy a cikk néhány mondata bántó módon hatott az itt élő, itt dolgozó emberekre, és azokra a vállalkozókra is, akik ide fizetik a helyi adójukat. Szokatlanul sok ember vállalta és nem rejtette véka alá a véleményét. A megyei lapban megjelent cikk szerzője egyébként úgy kötődik Szabadszálláshoz, hogy korábban a József Attila Művelődési Ház intézményegység vezetőjeként tevékenykedett.

„Jelentős fejlesztéseket tervez a szabadszállási önkormányzat.”; „Az együtt gondolkodás jegyében hívta meg Darabos József polgármester a város meghatározó szereplőit egy találkozóra.”; „A rendezvényre a történelmi egyházak, a civil szervezetek, a vállalkozók, a helyi közösség tagjai, az intézmények vezetői és a polgármesteri hivatal dolgozói kaptak meghívást.” – olvasható a cikkben.

Nos, ezek a szó szerinti idézett mondatok váltottak ki ellenérzést az itt élők jó részében. Hisz nem minden vállalkozó kapott meghívót erre a találkozóra. S az sem érthető, hogy mit is jelent ebben az esetben a „helyi közösség”? Ki a város életében „meghatározó”, vagy nem meghatározó? Legalábbis a cikkben megjelent egyik képaláírás alapján ez a kérdés is felmerült. Tegyük hozzá névvel nagyon kevesen mernek kiállni ország-világ elé, inkább az utcán négyszemközt mondják el véleményüket.

Az egyik szabadszállási csoportban a következő posztra érkeztek kommentek:

„Jelentős fejlesztéseket tervez Szabadszállás polgármestere… Az egyik fotó alá a következő van írva… A település minden fontos szereplője képviseltette magát. Akkor hogy is van ez?? Vannak fontos és felesleges emberek Szabadszálláson???” Az ember, az észlény, a maga felelősségteljes erkölcsiségével, akinek legszebb legnemesebb hitvallása a felebaráti szeretet” – eddig szól a poszt.

Hasonló cikkünk:  Így várták a kecskemétiek Magyar Pétert (videó)

Sokféle szempont, sokféle érv jelent meg, és voltak akik élő szóban is kiegészítették az akkori mondataikat.

Megszólalnak a kommentelők

Ivanits Györgyné Rozika: „Egy polgármester nem tehet különbséget választói között, semmikor sem. Ha ezt teszi, tulajdonképpen ő választja szét Szabadszállás lakóit. Nem a kommentelők.”

A következő riportalany első körben névvel, majd később név nélkül mondta el véleményét, arról, hogy szerinte mit jelent a lakosság tájékoztatása: „A Nagyvendéglőben tartott esemény nem lakossági tájékoztató. A pandémia miatt elmaradtak a közmeghallgatások. Ahol ugye a lakosság részéről is lehet kérdéseket feltenni. Sokkal szerencsésebb lett volna például a „Városi Napok” helyetti eseményen tartani egy fórumot, aztán a szűk kör mehetett volna nyugodtan vacsorázni. Úgy gondolom, hogy senkit sem zavart volna”

Kozma Katalin egyéni vállalkozó, könyvelő irodát üzemeltet Szabadszálláson. Az ő véleménye kiegészíti az akkori hozzászólását, ami a következő: „Ügyfélköröm nagyon sokrétű. Sokféle vállalkozás, sokféle tevékenységi körrel. Ügyfeleim véleménye szerint is, csak egy szűk szabadszállási vállalkozói réteg kapott meghívást az eseményre. Sem a szakmai szempontokat, sem a  tevékenységi kört, sem a vállalkozások volumenét tekintve – őket nem hívták meg. Tehát ha a vállalkozók összességét tekintjük, akkor nem volt egyensúly a meghívottak körében. Sokkal többen vannak, akik nem kaptak meghívást az eseményre.”

Vidéki Eszter

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...