fbpx

FRISS HÍREK

A lakosság véleményét is kikérik a „zöld Szeged” létrehozásáért

- Advertisement -

Szegeden először rendeznek közösségi gyűlést egy Európai Uniós projekt keretében január 12-én és 13-án. A szervezők szerint szükség van a lakosság véleményének a meghallgatására, mert mint a projekt kiindulási pontja is mutatja, a különböző válságok megingatták a demokratikus intézményekbe vetett általános hitet. A projektben Európa 9 országában 11 helyszín vesz részt.

A közösségi gyűlésen a lakosság a közlekedés zöldítése, a hulladékégetés és levegőminőség és az ehhez szorosan kapcsolódó tájékoztatás kérdésköre, valamint a városi hősziget és zöldfelületek témakörökben fog közösen gondolkodni egy „zöld Szeged” létrehozásáért. 1040 szegedi háztartást kértek fel, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Bárki elmondhatja a város fejlesztésével kapcsolatos elképzeléseit, mert a program politika- és értéksemleges. Az elhangzottakat majd szakmai alapon, közösen alakítják a résztvevők javaslatcsomaggá. Cél, hogy a városvezetés számára iránymutatásul szolgáljanak a jövőbeli döntések meghozatalában, és a lakossági vélemények közelebb kerüljenek a döntéshozókhoz.

Hasonló cikkünk:  A kormány lehetővé tenné, hogy az igazságügyi miniszter belenézhessen a belső ügyészségi ügyiratokba

A projekt a Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék és az Enrawell Kft. közös szervezésében fut, ehhez csatlakozott a szegedi önkormányzat is.

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...