Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Gyurcsányozással és jó nagy sületlenséggel indított az új alpolgármester

- Advertisement -

Sztachó-Pekáry István újdonsült alpolgármester (Szeberényi Gyula tamás helyére választották meg ma) talán megfelelési kényszerből; esetleg hálájának jeléül megválasztása után; vagy csupán úgy érzte, hogy valami nagyot kell mondani ebből a pozícióból, ezért szólásra emelkedett a közgyűlésen. Először mint alpolgármester.

Sztachó-Pekáry belefingott a nulláslisztbe

Annál a napirendnél történt mindez, amelynél Szőkéné Kopping Rita ellenzéki képviselő azt kérdezte a polgármestertől, hogy nem érzi-e minimum etikátlannak, hogy Bus Gábor attól a cégtől (Hírös Sport Kft.) nyert magánemberként földhasználati jogot (majd építette ide saját hoteljét: Aqua Hotel), amely önkrományzati cég felügyelőbizottságának elnöke. Valamint nem tartja-e etikailag és gazdaságilag aggályosnak a polgármester, hogy a szálloda egyik tulajdonosa és ügyvezetője az a Bus Gábor, aki felügyelőbizottsági elnöke annak az önkormányzati cégnek, amellyel üzleti kapcsolatban áll saját cége. Cikkünk szempontjából lényegtelen, de azért megjegyezzük, hogy a polgármester válaszában leírta (ezt mi fogalmazzuk így), hogy nincs itt semmi látnivaló, lehet menni tovább. Vagyis: minden rendben van, minden törvényes. De azért Bus Gábor május eljesével lemondott felügyelőbizottsági tiszteletdíjáról. Nem a pozícióról.

Szóval itt jött Sztachó-Pekáry István friss alpolgármester, és már előre jelezte, hogy gyurcsányozni fog. Meg is tette. Felelevenítette az őszödi beszédet, elmondta, hogy csalással nyerte meg anno Gyurcsány Ferenc a választást, majd amikor ez kiderült, akkor a felháborodott „népet szétverték”, törvénytelenül. Sztachó-Pekáry úgy folytatta, hogy ugyanez a Gyurcsány Ferenc nevezte minap törvénytelennek a törvényesen megválasztott Orbán-kormányt.

És itt jön a lényeg

Majd erre jön Szőkéné Kopping Rita – folytatta az alpolgármester -, aki

„négy éven keresztül felügyelőbizottsági tag volt, annak dacára, hogy a bírósóság törvényesen eltiltotta ettől a tevékenyégtől. És ezek után képviselő asszony most egy etikai problémát vet föl. Nem jogi problémát, mint ami az volt, hanem egy etikai problémát.”

Sztachó-Pekáry nem volt képben a valósággal

Csakhogy az új alpolgármester információi nem valami naprakészek. És ez még enyhe kifejezés. A KecsUP 2020 őszén írta meg, hogy Szőkéné Kopping Rita jogerősen pert nyert Rajnai Attila cikke miatt a 168 Óra ellen. Az a cikk pontosan ugyanazt feszegette, amit Sztachó-Pekáry István is mondott. Csakhogy már az a cikk is hazugság volt évekkel ezelőtt. A bíróság ugyanis kimondta, hogy Szőkénét nem egy bűncselekmény miatt tiltották el cégvezetéstől, hanem a cégbíróság döntött így, az ilyen eltiltás viszont nem volt akadálya annak, hogy elvállaljon önkormányzati cégekben felügyelőbizottsági tagságot. Vagyis a 168 Óra valótlanul állította ennek ellenkezőjét. És így Sztachó-Pekáry István is. Figyelmeztette is ügyrendi felszólalásban erre Szőkéné Kopping Rita. Örülhet az új alpolgármester, ha nem egy polgári perrel indítja városvezetői pályafutását.

- Advertisement -
Exit mobile version