fbpx
20 C
Kecskemét
2024. június 26., szerda

FRISS HÍREK

Bodrozsán: A Fidesz ismét magára hagyta a kecskemétieket

- Advertisement -

Siposné Bodrozsán Alexandra ellenzéki önkormányzati képviselő szerint „felháborító válasz” érkezett részére Lázár János minisztertől az Izsáki úttal kapcsolatban. Július elején számoltunk be arról, hogy a képviselő, akinek a körzetét nagy mértékben érinti a négysávosítás és annak következményei, levelet írt az építési tárca vezetőjének, hogy gondoljanak a lezárások miatti kerülőutakra is, hiszen ezekre nagyobb forgalom terelődött, akár teherautók és buszok is lakó és pihenő övezeteken kényszerültek áthajtani. Azt kérte Siposné Bodrozsán Alexandra, hogy a megnövekedett forgalom miatt majd ezeket az utcákat is hozzák rendbe, mert bizonyára megviseli ezeket a megnövekedett forgalom.

Bodrozsán: Agyrém, ami a válaszban van

Most arról számol be egy posztjában a Facebookon, hogy nemleges választ kapott a minisztertől, sőt úgy fogalmazott, agyrém, amit válaszolt.

Lázár János válaszában megírta: a környező utcák nem lettek kijelölve terelőútként, így azzal nem is számoltak. Sokat elmond a fideszes kormányzat és városvezetés tehetségéről: nem számoltak azzal, hogy ha lezárnak egy utat, az autósok, kamionosok másik úton fognak menni, ugyanis sajnos az autók repülni még nem tudnak. Talán azt hitték, hogy az emberek teleportálódnak az út munkálatai mellett? Agyrém!
És ahelyett, hogy ezt a káoszt a miniszter haladéktalanul lépéseket sürgetne az ügyben, közli: az érintett utcák önkormányzati tulajdonban vannak, és a Kormány nem hozott semmilyen döntést a felújításukra vonatkozóan, hiszen ez önkormányzati feladat. Ezzel jelezte: a polgármester és a fideszes városvezetés majd megoldja (vagy nem…), ez nem a kormányzat dolga. Idézem: “A Kormány nem hozott olyan irányú döntést, melyben támogatást biztosítana az önkormányzat részére a fejlesztés megvalósítására.”

Bodrozsán: Ha a kormány szerint az önkormányzat a felelős, akkor feleljen érte a polgármester!

Az ellenzéki önkormányzati képviselő szerint „Itt az idő tehát, hogy megüzenjük a Kormánynak: ne a kecskemétieken spóroljanak az elhibázott gazdaságpolitikájuk miatt! És a beruházással okozott kárt, a környező utcák aszfaltjának tönkretételét, a kivitelezést követően haladéktalanul térítsék meg!”
Bodrozsán jelezte, hogy nem hagyja annyiban az ügyet. Mint írja, ha kidobják az ajtón, visszamászik az ablakon. Úgy véli, hogy amennyiben a kormány szerint tehát az önkormányzat a felelős a fenti kérdésben, akkor legyen. Feleljen ezért Szemereyné Pataki Klaudia polgármester!
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...