fbpx
20 C
Kecskemét
2024. június 23., vasárnap

FRISS HÍREK

Orbán csak a háborúról beszélt szokásos péntek reggeli nyilatkozatában

- Advertisement -

Orbán Viktor péntek reggeli rádiónyilatkozatában csak a háborúról beszélt, szerinte a választások tétje az, hogy meg lehet állítani a háborúpárti európai vezetőket és a sorosista, szintén háborúpárti baloldalt.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában a miniszterelnök úgy fogalmazott a sorkatonaság kérdésével kapcsolatban, hogy felfogása szerint a társadalmak legjobb része a hivatásos katonák. Interjújának fókuszában az ukrajnai helyzet és a “háborúpárti Brüsszel” volt, illetve ezúttal a sorkatonaság is.

„Nem feltétlenül kell visszaállítani a sorkatonaságot, Magyarországon még nincs napirenden a sorkatonaság visszavezetése” – mondta Orbán.

Szerinte minden héten történik valami, amivel közelebb kerül az EU és a NATO a háborúba “bevonódáshoz”. Az oroszok – akik szerinte inváziót indítottak – azért támadtak, mert Ukrajna be akart lépni a NATO-ba, és a miniszterelnök is ebben látja a helyzet kulcsát. Megjegyezte, hogy az Ukrajnában zajló háborúba besodródásnak több fázisa van: a beszéden erről túl vagyunk, már a készülődés van, és csak centikre vagyunk a pusztítástól.

Hasonló cikkünk:  Háborúval, migrációval és genderrel kampányolt Orbán Kecskeméten (videóval + galériával)

Orbán szerint se az első, se a második világháborúba nem akart részt venni Magyarország, utóbbinak utána is olvasott Horthy és Hitler levelezésében, a korabeli iratokban, amikor Magyarország óriási háborús nyomás alatt volt Németország részéről. Úgy vélte, ezt a szintet most nem értük még el, de efelé haladunk. Szerinte ki kell mondani: „akarunk-e magyar vért adni Ukrajnában, Ukrajnáért? Nem akarunk, Ez nem a mi háborúnk!”

A miniszterelnök beszélt a Békemenetről is, aminek most az a fontossága, hogy közeleg a háborús veszély, mert az európai vezetők és a hazai, soros-rendszer által finanszírozott baloldali politikusok is háborúpártiak.

A június 9-i választások kapcsán elismerte, hogy “néha túl könnyen használjuk a sorsfordító jelzőt”, de szerinte most indokolt, mert háborús konfliktushelyzet van. Szerinte a választáson kell “rákényszereíteni az európai országok vezetőit, hogy ne háborúzzanak”.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Visszaáll a régi forgalmi rend az ÉZI-nél lévő kereszteződésnél

Az 52-es főút ideiglenes forgalomtereléseinek megszüntetését követően július 1-jén, hétfőn az önkormányzattal egyeztetett módon visszaáll Kecskeméten az Ipoly utca...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...