fbpx
17.5 C
Kecskemét
2024. szeptember 18., szerda

FRISS HÍREK

Átlagosan 25 napot kell várni szakellátásra a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban

- Advertisement -

Az elmúlt időszakban sokan kifogásolták a kórházak várólistáinak és betegfogadási listáinak megnövekedett várakozási idejét, és ennél is több szó esett a médiában kórházak állapotáról. A helyi várakozási időkkel kapcsolatban megkerestük a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházat.

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban jelenleg a legtöbbet – a kötelező vezetésű várólistán – térdprotézis műtétre kell várni. Erre az átlagos tényleges várakozási idő a megelőző 6 hónapban 98 nap volt. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban ugyanerre átlagosan 575 napot kellett várni – olvasható a az Intézményi várólista és előjegyzési lista nyilvántartás hivatalos oldalán.

Arra is ott bukkantunk rá, hogy A kapacitáshiány miatt vezetett várólistákon a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban a legtöbbet az epekövesség miatti beavatkozás laparoszkópiára kell várni, erre az elmúlt 6 hónapban átlagosan 110 napot kellett várni. Jelenleg 98-an vannak a várólistán legalább 60 napja.

„A kapacitáshiány miatt vezetett várólisták esetében az ellátást végző szolgáltatók közül csak azok számára kötelező a regisztráció vezetése, akiknél kapacitáshiány miatt tartósan 60 napon túli várakozási idők fordulnak elő. A lenti lista így nem tartalmazza az ellátást egyébként végző azon szolgáltatókat, ahol az ellátást 60 napon belül igénybe lehet venni” – áll kiegészítésként a nyilvántartás oldalán.

„Amennyiben egy adott intézményben az adott műtétre a várakozás hossza a betegnek nem megfelelő, lehetősége van az ellátás igénybevételére más kórházban is” – válaszolta megkeresésünkre a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház.

A betegfogadási listákhoz kapcsolódóan elmondták: a járóbeteg-szakellátásokra a foglalható időpontokat folyamatosan nyitják meg. A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban (Kecskemét, Kalocsa, Kiskunfélegyháza) több, mint 200 szakellátás működik, melyek átlagos várakozási ideje 25 nap, közel 400.000 foglalható időponttal.

„A járóbeteg szakellátásaink közül a legtöbbet nefrológiára és endokrinológiára kell várni, e mellett vannak szakrendeléseink, melyekre már másnapra tudnak időpontot foglalni” – emelték ki.

Hozzátették: az új járóbeteg irányítási rendszerben (JIR) minden szakrendelés a sürgős esetek ellátására megfelelő kontingenst alakított ki, mely az eddigi tapasztalataik alapján elegendőnek bizonyult. Az ügyfélkapus regisztrációval elérhető EgészségAblak applikáció segítségével a betegek közvetlenül is foglalhatnak időpontot a szakellátásokra.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...