fbpx
21 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Ápoló – színvonalas kórterem készül élő zene terápiával

- Advertisement -

A kecskeméti lakosok testére és lelkére is ráfér már az Ápoló. Az új szórakozóhely a Rudolf laktanya területén több szempontból is az egyik legígéretesebb idei fejlesztés. A szórakozóhely tulajdonosait kérdeztük a projekt haladásáról, terveikről és az előzményekről.

– Tavasszal nyitunk – ez az az információ, amire a legtöbben kíváncsiak – mondta a GVH Szórakoztató Kft. egyik tulajdonosa Versegi Ádám, aki társaihoz hasonlóan civil foglalkozása mellett zenész. – Amikor 2018. nyarán bezárt a TEKA, négyen barátok leültünk és arról beszélgettünk, hogy kellene egy hasonló hely a városba. Van köztünk jogász, közgazdász, marketing-rendezvényszervező és színpadi technikus, a szándékkal együtt minden adott volt ahhoz, hogy mi legyünk azok, akik felvállalják a hiánypótló szerepet – emlékszik Versegi Ádám. A többi már történelem.

Elkezdtek helyet keresni, elképzeléseikhez nem sok helyiség illeszkedett, mígnem felfigyeltek az önkormányzat által hasznosításra addig kétszer is eredménytelenül pályáztatott Beteg Lovak Istállójára.

– A hely több szempontból is ideális: a legközelebbi lakóház 400 méterre van, a városközpont gyalogosan sem elérhetetlen és az egyetem is a tőszomszédságunkban található.

A négy férfi gazdasági társaságot alapított és 2019. áprilisában 44,8 millió forintért megvették az 1600 négyzetméteres területet a rajta álló 300 négyzetméteres ingatlannal együtt. Az építkezés 2019 szeptemberében kezdődött 100 négyzetméter hozzáépítésével, az ingatlan felújításával a szakhatóságok előírásainak figyelembe vételével.

Az Ápolóról tulajdonosainak pontos víziója van: a hely elsősorban az élő zene fellegvára lesz. A benti koncertterem 300 fő befogadására képes, az udvari színpad előtt ezer ember is elfér. A speciálisan hangszigetelt ajtóknak, nyílászáróknak köszönhetően akár egyszerre folyhat előadás a benti és a kinti színpadon úgy, hogy egymást nem zavarják a produkciók.

Hasonló cikkünk:  Ahol a napkeletnek tartó erős sodrú Duna hirtelen délnek kanyarodik, itt fekszik Kisoroszi

– Többfunkciós szórakozóhelyet terveztünk. Ezek a funkciók időben eltérően, de akár egyszerre is működhetnek majd. Célcsoportunk az egyetemisták és az élőzene rajongói. Nyilván mindenki szívesen látott vendégünk lesz, de árszabásunkat, termékkínálatunkat, a dizájnt erre a vezérelvre fűztük fel.

A tulajdonos a nyitva tartással kapcsolatban hozzátette, a vasárnap lesz az egyetlen szünnapjuk.  Hétfőtől szombatig 10-kor nyit majd az Ápoló kávézó és bár része, szombaton pedig 14-től 04 óráig tervezik a vendégfogadást. Egy-egy élőzenei koncert után dj-k veszik át a kezelőpultot. A társaság terveiben szerepel még, hogy helyszínt biztosítsanak stand-up előadásoknak, vagy meccs közvetítéseket együtt néző szurkolóknak. Meleg étellel az épület mellett parkoló Tápoló elnevezésű food truck látja majd el a közönséget.
– Kellemes nyomásként érzékeljük a felénk irányuló figyelmet. Az Ápoló Klub nevű Facebook oldalunkat még csak egy logóval indítottuk el, mégis pár nap alatt közel ezren lájkolták. Nem csak a fiatalok és a szórakozni vágyók keresnek minket már napi szinten, hanem neves fellépők, ismert együttesek is. Nem fog csalódni senki az Ápolóban, ebben biztos vagyok. És többet nem kell majd vidékre utazni a kecskemétieknek egy-egy jó koncertért, bármilyen zenei stílus legyen a kedvencük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...