fbpx
22 C
Kecskemét
2024. május 1., szerda

FRISS HÍREK

Tisztújítás lesz a megyei iparkamarában – így zajlik majd

- Advertisement -

Miután többen jelezték nekünk, hogy nem igen találnak információkat a közelgő megyei iparkamarai tisztújító szavazásról, utánajártunk, mi is fog történni. A kamara honlapján valóban nem találtunk kiemelve erről információt. Azt például könnyebben megtaláltuk, hogy a kamara egyik kiemelt partnere a kamara elnökének, Gaál Józsefnek (Aki a város egyik alpolgármestere is. Itt olvashat néhány cikket róla.) a cége, a Szimikron Kft. Ezt a főoldalon azonnal megláttuk. Ahhoz már keresni és kattintani kellett, hogy a tisztújító szavazásról is találjunk valamit. De meglett.

Így zajlik a jelöltállítás és a küldöttek megválasztása

Egy külön oldalra feltöltött tájékoztató szerint szeptemberben lesznek azok a jelölö- és küldöttválasztó gyűlések, amelyeken javaslatot tehetnek a megjelentek azokra a küldöttekre, akik majd októberben megválasztják a tisztségviselőket. Illette ekkor lehet jelölni ezekre a tisztségekre is személyeket. Ezek a gyűlések a kamara székhelyén lesznek, időpontjaik a következők:

Kézműipari tagozat:    2020. szeptember 15. 15 óra

Kereskedelmi tagozat: 2020. szeptember 16. 15 óra

Ipari tagozat:              2020. szeptember 17. 15 óra

A névjegyzékben szereplő választásra jogosult kamarai tagok írásban is tehetnek jelölést. Ennek legalább 8 nappal hamarabb be kell érkeznie az adott tagozati gyűlés időpontjához képest. Tagozatonként 5 küldött választható alaplétszámként. Ezen felül még további 49 küldött választható a tagozati súlyoknak megfelelő eloszlásban. Az ipari tagozatban az alapküldöttek mellé még 29 fő küldött választható, a kereskedelmiben 17 fő, a kézműipariban 4 fő. Összesen tehát 64 küldött lehet (és választanak pótküldötteket is), akik megszavazzák majd a tisztségviselőket októberben. A jelölt- és küldöttajánló gyűlések a megjelentek létszámától függetlenül határozatképesek. Vagyis akár néhányan is eldönthetik, kik legyenek a küldöttek (a legtöbb szavazatok kapottak lesznek azok) és a tisztségekre jelöltek. Minden gazdálkodó szervezet minden helyre, tisztségre csak egy jelöltet javasolhat. A tisztségekre jelölteknek nyilatkozniuk kell, hogy elfogadják-e a jelölést. Ennek hiányában a jelölés érvénytelen. Ezekre a gyűlésekre regisztrálni a kezdést megelőző 30 percig lehet, utána már érvénytelen a részvétel.

Hasonló cikkünk:  Utánpótlás férfi kéziválogatott találkozót rendeztek Lakiteleken

Ekkor és így szavazhatják újra vagy válthatják le Gaál József elnököt és a többi tisztségviselőt

A tisztújító küldöttgyűlés az iparkamara székhelyén lesz 2020. október 8-án 9 órakor. Ha ezen nincs ott a megválasztott és szavazásra jogosult küldöttek több, mint fele, akkor határozatképtelennek minősítik a gyűlést. Ebben az esetben fél órával később újra összehívják a tisztújító küldöttgyűlést (tehát október 8-án 9.30-ra). Ekkor már bárhányan jelennek meg, határozatképes lesz az összejövetel, és amennyien itt megjelennek, azok döntenek péládul az elnökről, alelnökökről, elnökségről és egyéb tisztségviselőkről.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...