fbpx

FRISS HÍREK

Kecskemét is sokat nőtt a koronavírusos betegek száma

- Advertisement -

Az elmúlt 15 napban a legtöbb új megbetegedést Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Kecskeméten és Budapest 11. kerületében regisztrálták – hangzott el csütörtökön az operatív törzs tájékoztatóján.

A posta péntektől kezdi kézbesíteni Müller Cecília országos tisztifőorvos levelét a 60 éven felülieknek a koronavírus-vakcina regisztrációjáról. A levelet mintegy kétmillió nyugdíjas kapja meg – mondta az operatív törzs mai tájékoztatóján a reggel ismertté vált adatok elismétlése után Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője.

A regisztrálásnál meg kell adni a néven kívül a taj-számot, az életkort és a telefonszámot illetve az e-mail címet.

A regisztrálás nem jelent kötelezettséget, csupán az igények felmérését szolgálja – hangsúlyozta Galgóczi Ágnes.

A leveleket először Budapesten kézbesítik, de év végéig várhatóan mindenkihez eljut. Az oltások jövő év elején kezdődhetnek, amikor Magyarországon lesz engedélyezett, biztonságos és hatékony vakcina.

Hasonló cikkünk:  Medián pártpreferencia-felmérés: A Tisza Párt közeledett a Fideszhez

Addig is mindenki tartsa be a járványügyi intézkedéseket – kérte Galgóczi Ágnes.

A mai, december  10-i számadatok

5415 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 265 003 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 171 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6451 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 77 362 fő, az aktív fertőzöttek száma 181 190. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7869 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 645-en vannak lélegeztetőgépen.

napi.hu

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...