fbpx

FRISS HÍREK

Áttörés Kiskunhalason: háromszor annyi súlyos koronavírus beteg életét tudják megmenteni

- Advertisement -
A módszer lényege, hogy kimossák a vérplazmát, az egészségesen túli antitest-részt „kivonják”, ezáltal a szervezet 24 órán belül visszatér a normális állapotba. Ez valójában két gyógymód, a citokinterápia és a plazmavízcsere együttese, amit január óta alkalmaznak Kiskunhalason. A módszernek köszönhetően az esetek többségében így nem indul be a túlzott immunreakció, és megkezdődhet a gyógyulás – számol be errúl az új eljárásról az egeszsegkalauz.hu.
A citokinviharról, azaz a túlzott immunreakcióróról sokat hallhattunk a koronavírus kapcsán. Ilyenkor az immunrendszer a szervezet ellen fordul, aminek könnyen halálos kimenetele lehet. Ennek megelőzésére egy vérátömlesztéskor használt eszközt vetnek be a lélegeztetőgépre került koronavírusos betegeknél jó eredménnyel a kiskunhalasi járványkórházban – számolt be róla az RTL híradója.

Szepesvári Szabolcs szerint az új módszernek köszönhetően mintegy háromszor annyi lélegeztetett Covidos beteget tudnak megmenteni, mint korábban.

Ezzel a módszerrel mentették meg egy válságos állapotban lévő koronavírusos kismama életét is, akinek kezelőorvosai tüdő- és szívtranszplantációt javasoltak. Egy másik beteg elmondta, hogy 12 éjszaka mélyaltatás után az ő életét is ezzel a módszerrel mentették meg. A kórházban elmondták, hogy az a technológia, amivel ők rendelkeznek, a legtöbb hazai kórházban is elérhető.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...