fbpx
16.2 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Végrehajtandó fegyház várhat a kalapáccsal ölő férfire

- Advertisement -

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020. október 27-én Kecskeméten egy kalapáccsal fejbe ütötte, majd megrúgta az unokaöccsét, aki két nappal később a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A vádirat szerint a vádlott 2020. október 27-én délelőtt a kecskeméti házából kilépve észrevette, hogy a vele egy udvarban lakó unokaöccse a kezében egy kalapácsot tartva egy ajtótokot visz ki az udvarból.

A vádlott magához vett az udvarban egy bontásból származó betondarabot, az utcára kilépő sértett után ment és felszólította, hogy vigye vissza az ajtótokot. A vádlott a betondarabot az unokaöccse felé dobta, de nem találta el.

A sértett ekkor megfordult, a vádlott pedig eléje lépve kicsavarta a kezéből a kőműves kalapácsot. A kalapácsot vállmagasságba emelte és a tompa végével egyszer, közepes erővel fejbe vágta az unokaöccsét. A sértett ettől hanyatt esett a betonon, de a vádlott még a nyakát is megrúgta.

Hasonló cikkünk:  Válaszolt a Médiacentrum, szerintük idő előtti foglalkozni a perköltséggel

Amikor észrevette, hogy a sértett eszméletlen, a vádlott a fiatalembert egy kúthoz húzta, ahol hideg vizet engedett a fejére. A sértettet a kiértesített mentők kórházba szállították, ahol az intenzív ellátás ellenére két nappal később meghalt.

A vádlott szándékosan bántalmazta a sértettet, de a halálos fejsérülés esetében csak gondatlanság terheli, mert a kellő figyelmet és körültekintést elmulasztva nem látta előre, hogy a sértett halálos koponyasérülést is szenvedhet.

A letartóztatásban lévő férfit a főügyészség halált okozó testi sértés bűntettével vádolja. Az ügyész a büntetett előéletű, többszörös visszaeső vádlottal szemben végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy feltételes szabadságra se legyen bocsátható. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...