fbpx

FRISS HÍREK

Virágpiramis vagy lavóroszlop?

- Advertisement -

A KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. tájékoztatója szerint áprilisban 9 darab „új típusú” virágtartót, valamint 3 darab „virágpiramist” helyeztek ki Nagykőrös központjában.

A lakosság véleménye megoszlik az új „látványosságról”. Sokak szerint a törekvés dicséretes, de műanyag helyett sokkal jobban illene a városképbe, ha fából készültek volna.

Suba Lajos nyugalmazott gimnáziumi igazgató is hasonló álláspontját osztotta meg a nyilvánossággal közösségi oldalán:

„Nem tudom ki, hogy van vele, de én irtózom a felesleges műanyagoktól. Számos településen szép fából készült virágtartókban díszlenek a növények. Látom én a művi angyalokat és formációkat, a világítótesteket, amikor karácsony előtt elborítják a központi tereinket. Ezek után jönnek a műanyag „alkotások” nyuszik, törpék és egyebek, amiket az útszéleken árusítanak? Új értékei lesznek ezek is a 683 éves Nagykőrösnek. A virágok szépek a térkőtenger szélén, – és ha ezt az egyhangúságot szerették volna megszüntetni a megvalósítók – „nem hármas műanyaglavórokkal”, hanem fából készült virágtartókkal is lehetett volna díszíteni. Pénz és jóakarat van, de ez sajnálatomra nem párosult egy hagyományos mezővárosi polgári ízlésvilággal. A hármas „lavóroszlop” persze jól illeszkedik a döntéshozók szépérzékébe a „homoki sellő”, a cica, a halak és a békák mellé. Nagykőrös hatalomgyakorlói ismét győztek. A város polgáraként megjegyzem, nekem nem tetszik.”

Az egymondatos KÖVA-tájékoztatóból nem derül ki, hogy kinek a fejéből pattant ki ez a dekorációs ötlet és az sem, hogy mennyibe is került ez összesen nekünk, nagykőrösi adófizetőknek. Összehasonlítási alapunk van csak.

A Polyduct Zrt. termékeit kínáló streetbutor.hu internetes oldalon ennek a virágpiramisnak az ára nettó 129.000,– forint. A lámpaoszlopokra szerelt virágtartók két, egyenként 30 literes fél darabból állnak, amelynek az ára nettó 29.600,– forint, azaz oszloponként a duplája, 59.200,– forint. Ha ezt felszorozzuk kilenccel, illetve hozzá adjuk a virágpiramisok árait, akkor az nettó 919.800,– forint. Ennek alapján mindenki eldöntheti, jó vásárt csinált-e a KÖVA ezekkel a kis híján 1 millió forintba kerülő virágtartókkal?

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...