fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. május 5., vasárnap

FRISS HÍREK

Előzetes letartóztatásba került a nagykőrösi emberrabló

- Advertisement -

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése és testi sértés bűntettének a megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy válófélben levő, helyi férfi ellen, akinek május 21-én a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

A Magyar Nemzet információi szerint, ha a férfi harminc nap múlva szabadulhat is az elzárásból, a feleségét nem látogathatja meg. Telefonon, üzenetek által sem léphet vele kapcsolatba, sőt a közelébe sem mehet a hatóság által meghozott, a sértett által kérelmezett távoltartási végzés szerint. Ha ezt mégis megteszi, újra rácsok mögé kerülhet.

Nagykőrösi munkahelyéről indult haza gyalog május 19-én a 45 éves asszony. Egy utcasarkon a válófélben lévő férje rátámadt, megragadta a karját, berángatta a kocsijába a nőt akarata és tiltakozása ellenére, és magával vitte. Útközben többször is megütötte a sértettet, amiért az még a válóper befejezése, a házasságuk hivatalos felbontása előtt új kapcsolatot létesített.

A féltékeny férfi a települést elhagyva egy kietlen földútra kanyarodott, majd megállította az autót, és előhúzott egy kést. A szúróeszközt a nő torkához, majd mellkasához nyomta, kijelentette, hogy szíven szúrja, aztán magával is végezni fog, így nem válthatnak el. A késsel hadonászva megsebezte a nő karját, miközben a másik kezét ökölbe szorítva tovább ütlegelte felesége arcát. A nő kinyitotta az ajtót, kiesett az autóból, és megpróbált elmenekülni, de néhány lépés után összeesett. A magából kikelt férfi ekkor a hajánál fogva ráncigálta vissza a kocsiba, újból kijelentve: nincs válás, de ezt élve nem ússza meg amúgy sem a hűtlen asszony. A nő könyörgésére végül abbahagyta a bántalmazást a férj, aki azonban azt mondta, hogy ha a sértett nem vonja vissza a válókeresetet, akkor lelövi, amihez már be is szerzett egy puskát.

A nyomozás során beszerzett adatok szerint a nő, hogy időt nyerjen, beleegyezett a kérésbe. Férje engedélyével telefonon felhívta a lányukat, akivel közölte, meggondolta magát a válást illetően. A beszélgetés után a férfi az asszonyt visszavitte oda, ahol elrabolta, megfenyegette, és megígértetve vele, hogy nem szól senkinek a történtekről. A sértett félelmében el akarta titkolni az esetet, ám a lánya, anyja sérüléseit meglátva – a vágott seb mellett zúzódás volt a nő arcán, és az orra is eltört –, azonnal hívta a rendőröket és a mentőket.

A nagykőrösi nyomozók a sértett meghallgatása után a fegyveres bűnelkövetőkre érvényes protokoll szerint azonnal értesítették az esetről a Terrorelhárítási Központot, akik haladéktalanul útnak indítottak a gyilkossággal fenyegetőző férfi elfogására egy szakasz kommandóst. A műveleti egység megérkezéséig a helyi rendőrök megállapították, hogy a gyanúsított, a 45 éves T. Zsolt Cegléden, egyik rokona házában próbált meg elbújni, ott bilincselték meg a terrorelhárítók. A férfi kihallgatásán ugyan elismerte az emberrablást és a bántalmazást, de nem volt hajlandó beszélni annak részleteiről. Fegyvert nem találtak a helyszínelők a házkutatás során, a gyanúsított azt állította, annak beszerzését csak fenyegetésnek szánta, hogy még jobban ráijesszen a feleségére.

tudósítónktól

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...