fbpx

FRISS HÍREK

Bátor bajai kisfiú mentette meg anyukája életét egy telefonhívással

- Advertisement -

Még csupán öt és fél éves Noel, de fiatal kora ellenére pontosan tudja mit kell tenni, ha baj történik.

– Én vagyok Noel, a hős, aki hívta a mentős bácsikat – kiabálta már messziről a kisfiú a Blikk munkatársainak annak a bajai társasháznak az ajtajából, ahol anyukájával, Kovacsics Anettel élnek. Vasárnap mindketten Hőgyészen, a rokonoknál jártak, ott készült az a felvétel is, amit a rendőrség a napokban tett közzé. A videóban Noel hangja hallható, ahogy épp segítséget kért bajbajutott anyukájának. A kisfiú talpraesettségét bizonyítja, hogy nem esett pánikba, pontosan tudta a címet, ahol anyukájával voltak, és még azt is kijelentette: egyedül ő bizony nem mehet ki az utcára.

– A családnak segítettünk a ház felújításában a hétvégén. Aznap egy kis időre ketten maradtunk Noellel. Nem ettem és nem ittam egész nap semmit, elmerültem a munkában. Hirtelen elkezdett velem forogni a világ, aztán pár perc múlva arra ébredtem, hogy a mentők már felénk tartanak – kezdte a Blikknek Anett. Az édesanya várandós és szívbeteg, elmondása szerint a nagy meleg sem tett jót az állapotának.

Noel hamar átvette a szót édesanyjától, büszkén mutatta meg azt a sok finomságot, amivel az elmúlt napokban ismerősei megajándékozták hőstettéért. Amikor megkérdezték, mivel érdemelte ki a nagy figyelmet, részletesen beszámolt a történtekről.

– Anya megmutatta, hogyha vészhelyzet van mit csináljak, mit kell mondanom. Beírtam, hogy egy-egy-kettő és megnyomtam a zöld gombot. Elmondtam először egy bácsinak, hogy anya elájult és hol vagyunk. Utána egy néni azt kérdezte, anya lélegzik-e. Megnéztem, mert terhes és ezt kérték tőlem. Mondtam, hogy igen, de hiába ébresztgettem, nem kel fel. Aztán elmondtam azt is, hol vagyunk és hogy nincs velem más felnőtt – mesélte a kisfiú. Anett nem sokkal később, még a mentők kiérkezése előtt magához tért.

Megmentettem az anyukámat, mert szeretem – fűzte hozzá mondandójához, majd odafordult édesanyjához, megsimogatta a haját és adott az arcára egy puszit. Anett elérzékenyülve nézett rá, s csak annyit mondott: „ő az én kis büszkeségem.”

Anett egyedül neveli gyermekét, többek között ezért is tanította meg már korán Noelnek, mikor kell a 112-es segélyhívót tárcsázni.

Hasonló cikkünk:  Acélgerenda a kalocsai székesegyház ajtajában, a modern építészet csodája?

– Elmagyaráztam neki, hogy nem apát, nem a tesót hívom, ha vészhelyzet van. Például amikor a földön fekszem, nem tudok beszélni hozzá és nem reagálok semmire. A gyerekek mindenhova okostelefonnal, tablettel mászkálnak, bármikor el tudnak indítani egy videót, képeket csinálnak, miért ne tanítanám meg arra, ami igazán fontos? Így ha a játszótéren látja, hogy rosszul lett például az egyik társa, tudja mit kell tenni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Így várták a kecskemétiek Magyar Pétert (videó)

Szerda este közel 6000 fős tömeg gyűlt össze Kecskemét főterén, hogy meghallgassa a nemrég alakult Tisza Párt színeiben kampányoló...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...