fbpx
15 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Futópálya és kristálycukor – Baján is zajlik az élet

- Advertisement -

A bajai képviselő-testület egyik fideszes tagja, Polyák Judit érdeklődött Nyirati Klára polgármesternél (Momentum), miért került 45 millió forintba a Petőfi-szigeten megépített mulcsos futópálya. Kapott is választ a kérdésre, de nem fogadta el, mert szerinte nem volt eléggé precíz.

Azt ugyan megtudhatta, hogy a pálya alapjának elkészítése és betonozása 11 millió forintba került, és további 11 és fél millióba a szegélylécezés, de a többi pénzről a válaszban nem esik szó, ez pedig kifogásolható. Hogy elégedetlenségének hangot adjon, egy a Facebookon közzé tett videóban is elmondta ezt, emlékeztetve, hogy a polgármesteri választ nem csak ő, hanem a testület sem fogadta el. Polyák fontosnak tartja, hogy a bajaiak korrekt tájékoztatást kapjanak az ügyben.

A válasz a polgármestertől szintén a Facebookon érkezett, amelyben közzé tette a beruházás tételes elszámolását, a földmunkától a kert- és parképítésig. Így látszik, hogyan áll össze a pálya megépítésének 45 millió 249 ezer 579 forintos költsége.

Nyirati véleménye szerint az a Fidesz baja, hogy olcsóbban sikerült futópályát építeni, mint ahogyan azt az előző vezetés tervezte. Sok aktív sportoló, szaktekintély javasolta, támogatták civilek és sporthoz értő emberek is ezt a megoldást, mert a mulcsos pálya környezetbarát és olcsó.

Azzal, hogy a fideszes képviselő a pályát támadja, politikai feladatot teljesít.

Hasonló cikkünk:  A DK elindította a kampányát, szerintük előrehozott választások kellenek

„A tényeket félretéve videóban rágalmazza a várost. Azt a várost, mely önként jelentkezett az átlátható városok versenyébe, és a legátláthatóbb vidéki város címét szerezte meg. Képviselő Asszony nem törődött a tényekkel, nem érdekelték a részletek. Ott Mátyás, a pályát kivitelező Kommunális KFT ügyvezetője az ülésen elmondta, hogy természetesen rendelkezésre áll részletes költségvetés és elszámolás, amit örömmel ad át a Fidesz helyi képviselőjének, Polyák Juditnak. A Képviselő Asszony nem élt az információszerzés lehetőségével, hanem kamerát ragadott, és rágalmazott” – reagált Nyirati Klára.

Polyák Judit a polgármester szerint bemocskolja a városvezetést, a kft. és a polgármesteri hivatal dolgozóit, akik az elszámolást készítették. Nyirati nyilvános bocsánatkérést vár Polyák Judittól és jogi útra tereli az ügyet, ha ez nem történik meg, ugyanis szeretné elérni, hogy ez a fajta politizálás ne érvényesüljön Baján.

Miközben a városházán zajlik a hadakozás, egy pékség üzletvezetője egy bajai csoportban 600 forintért árulja lakossági fogyasztóknak az ársapkás kristálycukrot, amihez ő nagyker áron jut hozzá. A bejegyzés azonban eltűnt, valószínűleg a negatív kommentek hatására.

Mint ismeretes, az ársapkák alkalmazása egyes élelmiszerekre odáig fajult, hogy hiánycikk vált belőlük.

via Magyar Narancs/Ellenszél

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...