fbpx

FRISS HÍREK

Átlátszó: újabb luxusjacht Szíjj László cégének tulajdonában

- Advertisement -

Újabb jacht került Szíjj László üzletember máltai offshore cégének tulajdonába – írja az Átlátszó. A tényfeltáró oldal szerint az L&L Charter az 50 méter hosszú, Seagull MRD névre hallgató hajó, amely máltai zászló alatt hajózik és ezért a máltai nyilvántartásban szerepel, tavaly készült az olasz Benetti gyárban. Ugyanott, ahol a cég másik jachtja, a Lady MRD. Ez utóbbi az, amelyen már Mészáros Lőrinc és Szijjártó Péter külügyminiszter is nyaralt. Az új hajó egy horvát hajókereskedés Facebook-oldalán is feltűnt.

Az Átlátszó azt írja, hogy az új hajó mintegy 8 méterrel hosszabb a Lady MRD-nél, és az egyedi megrendelésre készülő (Custom) jachtok közül a megajacht kategóriába tartozik. A hírportál szerint a hajóról kevés információ lelhető fel az interneten, azt például lehet tudni, hogy háromszintes, azt viszont nem, hogy hány kabin van benne, vagy hogy mennyibe kerül. Ugyanakkor van egy hasonló típusú hajó, az AJ, amelyet 2020-ban adtak el 30,2 millió euróért (10,5 milliárd forint).

Hasonló cikkünk:  Törökország legfőbb ellenzéki pártja nagy választási győzelmet aratott Isztambulban és Ankarában

Az L&L Charter nevű cégről tavaly derült ki a pénzmosás elleni uniós direktívának köszönhetően, hogy a végső tulajdonosa Szíjj László, Magyarország nyolcadik leggazdagabb embere. A Seagull MRD-n és a Lady MRD-n kívül a cégnek van még egy hajója is, az Artemy. Amint arról többször beszámoltunk, az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőgép gyakran a Lady MRD és az Artemy jachtok közelében száll le.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...