fbpx
19 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Magyar Orvosi Kamara: nyoma sincs a védekezésnek

- Advertisement -

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) azt ajánlja a lakosságnak, hogy a koronavírus delta variánsának terjedése miatt beltéren is viseljenek maszkot, ugyanis a nemzetközi példák is azt mutatják, hogy a hazai átoltottságnak megfelelő helyzetű országokban is gyors terjedés tapasztalható, írja a 24.hu.

„A járványügyi helyzet javulásával a szigorú szabályok lazítását a magyar lakosság jelentős része úgy értelmezte, hogy minden visszatérhet a régi, megszokott kerékvágásba. Korlátozás, ellenőrzés nélkül igénybe vehető tömött éttermek és bevásárlóközpontok, megnyitott strandok és szállodák, zsúfolt tömegközlekedési eszközök; a maszk pedig szinte mindenhonnan eltűnt, nyoma sincs a védekezésnek”

írja a MOK, majd egyúttal arra is kéri a lakosságot, hogy minél többen vegyék fel az oltásukat.

MOK: létesítsenek mobil oltópontokat a rendezvényeken

Emellett arra kérik a döntéshozókat, hogy a negyedik hullám küszöbén minden hatékony eszközt vegyenek igénybe, amivel ösztönözni lehet a magyar lakosságot az oltás felvételére: létesítsenek mobil oltópontokat a rendezvényeken, vigyék közel az oltást a hátrányosabb helyzetű településeken élőkhöz.

A kormány már július eleje a negyedik hullám berobbanásáról beszél, Jakab Ferenc virológus akkor még úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek: „ha szerencsénk van, akkor az augusztust még megússzuk”., Orbán Viktor pedig azt mondta: készpénznek veszi a járvány újabb felerősödését. Ennek ellenére mégis korlátozások nélkül tartják meg az államalapítás ünnepe mellett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust is.

Az iskolanyitás miatt is sokan aggódnak: sem a szülőketsem a pedagóusokat nem értesítették még arról, milyen intézkedések lépnek majd életbe egy esetleges negyedik hullám során – írja a merce.hu.

Hasonló cikkünk:  "Drasztikusan nagy változtatásokban gondolkodunk" - részletesen is beszámolt terveiről a kecskeméti közlekedést megreformálni vágyó aktivista

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...