fbpx

FRISS HÍREK

Elkezdik gyűjteni az aláírásokat az ellenzéki népszavazáshoz

- Advertisement -

Márki-Zay Péter reméli, hogy már szerdán megkezdődhet az aláírásgyűjtés a Kúria által jóváhagyott népszavazási kérdésekben, amiket még Karácsony Gergely nyújtott be júliusban. Így szólnak:

  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?”

Márki-Zay a Parlament lépcsőinél, háta mögött a mostani ellenzéki országgyűlési képviselőkkel és az előválasztás győzteseivel biztatott mindenkit aláírásra, mert szerinte ezek a kérdések a valódi problémákról szólnak, ellentétben a Fidesz politikájával.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje azt mondta, remélhetőleg a mai az Orbán-rendszer utolsó teljes évének utolsó parlamenti ülésnapja, amikor megválasztják például a Médiahatóság új elnökét, és meghosszabbítják a veszélyhelyzetet. Rekord inflációról, rekord korrupcióról és rekord halálozásról beszélt, majd azt ígérte, az új kormány mindenki számára felemelkedést fog biztosítani, nem úgy mint Orbán Viktor, aki szerinte csak Farkas Flóriánt emelte fel a romák közül. Erről élőben vitázna a miniszterelnökkel, ha kiáll.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...