fbpx

FRISS HÍREK

Ha szeret figyelni, 660 ezres fizetést is kaphat érte

- Advertisement -

Műveleti felderítőket toboroz a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ), nem kevesebb, mint 660 ezer forintos fizetésért. A kormány nemrég több tízmilliárd forinttal növelte a titkosszolgálatok költségvetését, a támogatások egy jelentős része bérköltségre megy.

A bruttó 660 ezer forintos alapbér mellé bruttó 200 ezer forintos cafetériát, közel százezer forintos ruházati illetményt és egyéb juttatásokat ígérnek. Érettségit és büntetlen előéletet követelnek meg a munkához, azonban előny a felvételinél a jogosítvány, a sportos életmód és a nyelvtudás, valamint a technológiák iránti érdeklődés.

A műveleti felderítők azok a titkosszolgák, akik a kiképzésüket követően jellemzően a célszemélyeket vagy célobjektumokat figyelik meg, lehetőleg észrevétlenül. A figyelők munkaidejét és munkahelyét általában a megfigyelt személyek határozzák meg, így nem egy családbarát, és nem is stresszmentes munka.

Az NBSZ feladata a figyelők biztosítása. Az NBSZ az operatív munkájával a többi titkosszolgálatnak, a rendőrségnek és az adónyomozóknak segít. Az NBSZ persze nem csak figyelőkkel dolgozik, ugyanez a szerv végzi a telefonlehallgatásokat, a lehallgatóberendezések telepítését, a titkos házkutatásokat is.

Hasonló cikkünk:  A szegedi egyházmegyéhez tartózó szálloda lett Szeged egyik legjobbra értékelt hotelje

A szakszolgálat honlapján azt lehet olvasni, hogy “igen, valóban nem könnyű hozzánk bekerülni, de ez garancia Neked, hogy a legjobbak közé fogsz tartozni, akikkel egy csapatként fogod végezni a feladatodat. Biztos munkahelyed lesz, garantált előrelépési lehetőséggel, ráadásul van átjárási lehetőség a különböző szakterületek között”.

Előszűréssel és egy tájékoztató előadással kezdődik a titkosszolgálathoz a felvétel. Utána következik a szakmai interjú, a pszichikai alkalmassági vizsgálat vagy kompetenciavizsgálat, az egészségi alkalmassági vizsgálat, a nemzetbiztonsági ellenőrzés, és ha minden rendben megy, akkor a kinevezés.

Nem meglepő a toborzás: a kormány júliusban 30 milliárd forinttal növelte a titkosszolgálatok büdzséjét. A legtöbb pénzt ráadásul az NBSZ kapta, a szervezet 14,4 milliárd forinttal lett gazdagabb, a pluszforrások jelentős szelete személyi juttatásokra megy el.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...